ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚουνέλι με φασολάκιαΚουνέλι κοκκινιστό με φασολάκια, ένα θεσπέσιο φαγητό από την Κρήτη
10' προετοιμασία
1 ώρα και 30' μαγείρεμα
1 ημέρα αναμονή
Σύνολο: 1 ημέρα και 1 ώρα και 40'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε το κουνέλι κρασάτο με καρύδθα, ξεκινάμε βάζοντας το κουνέλι σε μια λεκάνη που να το χωράει σχεδόν ακριβώς, το πασπαλίζουμε με 1-2 κουταλιές αλάτι και το περιχύνουμε με το κρασί. Το αφήνουμε σκεπασμένο στο ψυγείο για 1 ημέρα να μαριναριστεί.
  2. Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι για 1-2 λεπτά.
  3. Στραγγίζουμε το κρέας από τη μαρινάδα, αλλά δεν την πετάμε.
  4. Προσθέτουμε το κουνέλι και τα καρύδια στην κατσαρόλα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 5-10 λεπτά, ίσα να αλλάξει χρώμα το κρέας και να ροδίσει ελαφρά.
  5. Προσθέτουμε λίγο από το κρασί της μαρινάδας, ίσα ίσα να σκεπάσει το κουνέλι, και σιγομαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 1 1⁄2 ώρα, ώσπου να μαλακώσει το κρέας.
  6. Στο τέλος δοκιμάζουμε και προσθέτουμε, αν χρειάζεται, αλάτι και λίγο πιπέρι.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 208.

Άρθρα και Συνταγές με Καρύδια

Άρθρα και Συνταγές με Κουνέλι

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών