20'
προετοιμασία
1 ώρα και 10' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 30'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για τα μαυρομάτικα με κολοκύθα «τηγάνιση» ξεκινάμε και τα ρίχνουμε σε κατσαρόλα με κρύο νερό και τα βράζουμε για 3 λεπτά σε δυνατή φωτιά.
- Τα στραγγίζουμε, τα ξεπλένουμε,τα ξαναβάζουμε στην (άδεια πλέον) κατσαρόλα με κρύο νερό που να τα σκεπάζει και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 30 λεπτά.
- Θα πρέπει να μείνει λίγο περισσότερο από το μισό υγρό, αλλιώς συμπληρώνουμε λίγο ακόμη.
- Προσθέτουμε την κολοκύθα και τον άνηθο και μαγειρεύουμε για άλλα 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα φασόλια.
- Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι στο λάδι, σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μαραθεί.
- Ρίχνουμε το ξίδι, βράζουμε για 1 λεπτό να φύγει η αψάδα του και αδειάζουμε το μείγμα στην κατσαρόλα με τα φασόλια.
- Αλατοπιπερώνουμε, μαγειρεύουμε για άλλα 3-4 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 166.