ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜινεστρόνε με μαυρομάτικα και κολοκυθάκιαΜινεστρόνε με μαυρομάτικα και κολοκυθάκια
20' προετοιμασία
1 ώρα και 10' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 30'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για τα μαυρομάτικα με κολοκύθα «τηγάνιση» ξεκινάμε και τα ρίχνουμε σε κατσαρόλα με κρύο νερό και τα βράζουμε για 3 λεπτά σε δυνατή φωτιά.
  2. Τα στραγγίζουμε, τα ξεπλένουμε,τα ξαναβάζουμε στην (άδεια πλέον) κατσαρόλα με κρύο νερό που να τα σκεπάζει και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 30 λεπτά.
  3. Θα πρέπει να μείνει λίγο περισσότερο από το μισό υγρό, αλλιώς συμπληρώνουμε λίγο ακόμη.
  4. Προσθέτουμε την κολοκύθα και τον άνηθο και μαγειρεύουμε για άλλα 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα φασόλια.
  5. Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι στο λάδι, σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μαραθεί.
  6. Ρίχνουμε το ξίδι, βράζουμε για 1 λεπτό να φύγει η αψάδα του και αδειάζουμε το μείγμα στην κατσαρόλα με τα φασόλια.
  7. Αλατοπιπερώνουμε, μαγειρεύουμε για άλλα 3-4 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 166.

Άρθρα και Συνταγές με Κολοκύθα

Άρθρα και Συνταγές με Φασόλια

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών