ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μαυρομάτικα πιάζΜαυρομάτικα πιάζ
20' προετοιμασία
35' μαγείρεμα
Σύνολο: 55'

Υλικά

Μερίδες: 4-6

Για τη σάλτσα

Διαδικασία

  1. Για τα μαυρομάτικα σαλάτα με αβοκάντο, βάζουμε τα μαυρομάτικα να βράσουν σε μια κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό και τις δάφνες.
  2. Τα βράζουμε για περίπου 25-30 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν αλλά να μη λιώσουν, καθότι τα θέλουμε για σάλατα και άρα δεν πρέπει να διαλύονται.
  3. Τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
  4. Εν τω μεταξύ, για να γλιτώσουμε χρόνο κάνουμε το καθάρισμα και το κόψιμο των υπόλοιπων υλικών.
  5. Προθερμαίνουμε το γκριλ.
  6. Βάζουμε τις φέτες του φινόκιο σε ένα μπολ, τις αλατοπιπερώνουμε και τις περιχύνουμε με τις 2 κουταλιές λάδι.
  7. Ανακατεύουμε καλά και απλώνουμε τις φέτες του φινόκιο στη λαμαρίνα του φούρνου.
  8. Ψήνουμε στην πιο ψηλή σκάλα για 5-6 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν απαλά και να μαλακώσουν λίγο.
  9. Χτυπάμε στο μούλτι τα υλικά της σάλτσας (το λάδι, το βαλσαμικό, την πάπρικα, τον άνηθο, αλάτι και πιπέρι).
  10. Αδειάζουμε τη σάλτσα σε ένα μπολ και βάζουμε τις φέτες του αβοκάντου να μαριναριστούν λίγο.
  11. Για να σερβίρουμε, βάζουμε σε μια σαλατιέρα τα μαυρομάτικα, το φρέσκο κρεμμυδάκι και το ψημένο φινόκιο και ανακατεύουμε.
  12. Γαρνίρουμε με το αβοκάντο, περιχύνουμε με τη σάλτσα του μπολ.
  13. Σερβίρουμε, τα μαυρομάτικα σαλάτα με αβοκάντο, συνοδεία ψωμιού ή αραβικών πιτών.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών