40' προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Βράζουμε τα κουκιά για 4-5 λεπτά για να μαλακώσουν ελαφρώς. Αμέσως τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε σε μπολ με νερό και πάγο για να διατηρήσουμε το χρώμα τους. Την ίδια διαδικασία ακολουθούμε και για τον αρακά, με 3-4 λεπτά βράσιμο.
  2. Σοτάρουμε το φινόκιο με το κρεμμύδι σε λίγο ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν χωρίς να πάρουν χρώμα. Προσθέτουμε τα κουκιά, τον αρακά, αλάτι, πιπέρι και σοτάρουμε ελαφρώς χωρίς να αφήσουμε να πάρουν χρώμα, αλλα μόνο να αναμειχθούν οι γεύσεις.
  3. Εκτός φωτιάς προσθέτουμε τον δυόσμο, τον μάραθο, τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού και το ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε ελαφρώς ζεστή τη σαλάτα.

Μυστικά

Για να καθαρίσουμε τα φρέσκα κουκιά κόβουμε τις δύο ακρούλες με ένα μαχαίρι και αν είναι αρκετά σκληρά τα καθαρίζουμε και από το πλάι, όπως τα φασολάκια. Τα πλένουμε καλά. Για τον αρακά πιέζουμε κάθε λοβό ώστε να ανοίξει και να πάρουμε από μέσα τα μπιζέλια. 

Συνταγές με Αρακάς

Συνταγές με Λεμόνι

Συνταγές με Φινόκιο

Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Συνταγές για Σαλάτα

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών