Εάν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε και λίγο κοτόπουλο σε κυβάκια, παρόλο που και σκέτο είναι πεντανόστιμο.

20' προετοιμασία
25' μαγείρεμα
Σύνολο: 45'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε 100 ml από το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι για περίπου 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς.
  2. Προσθέτουμε το σκόρδο, τη μελιτζάνα, το κολοκυθάκι και τα μανιτάρια, (αν θέλουμε κοτόπουλο το βάζουμε τώρα) και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για περίπου άλλα 3 - 4 λεπτά, ανακατεύοντας.
  3. Ρίχνουμε τη ντομάτα, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το ρύζι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλο 1 λεπτό, ανακατεύοντας μέχρι να αλλάξει χρώμα.
  4. Ρίχνουμε 650 ml ζεστό νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι. Σιγομαγειρεύουμε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει καλά το ρύζι και να απορροφήσει τα περισσότερα υγρά.
  5. Σκορπίζουμε τον μαϊντανό και αποσύρουμε από τη φωτιά. Περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σερβίρουμε.

Μυστικά

Ένα εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο προστατευόμενης προέλευσης, από τους ξακουστούς ελαιώνες της Καλαμάτας. Από τον χρυσό θησαυρό της ελιάς, που έχει κλείσει μέσα του τον ήλιο και τη γενναιοδωρία της γης μας. Θα το εκτιμήσετε για το άρωμα του φρεσκοκομμένου πράσινου καρπού, το χρυσοπράσινο χρώμα και την ντελικάτη φρουτώδη γεύση του.

Άρθρα και Συνταγές με Κολοκυθάκια

Άρθρα και Συνταγές με Λαχανικά

Άρθρα και Συνταγές με Μανιτάρια

Άρθρα και Συνταγές με Μελιτζάνες

Άρθρα και Συνταγές με Ντομάτα

Άρθρα και Συνταγές με Ρύζι

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών