15'
προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 30'
Διαδικασία
- Για το μενεμέν ξεκινάμε και σε ένα μπολ χτυπάμε καλά με το πιρούνι το 1 αυγό, τον κρόκο και αλατοπίπερο.
- Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε τις πιπεριές.
- Ανακατεύουμε ώστε να «θυμώσουν» λίγο, δηλαδή να μαραθούν, και στη συνέχεια προσθέτουμε τις ντομάτες.
- Ανακατεύουμε απαλά.
- Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά.
- Δεν θέλουμε να παραμαγειρευτούν, αλλά να κρατάνε το χρώμα και την υφή τους.
- Προσθέτουμε τα αυγά σε αργή και σταθερή ροή, χαμηλώνουμε κι άλλο τη φωτιά και μαγειρεύουμε τρυπώντας εδώ κι εκεί το φαγητό με ένα κουτάλι, χωρίς να ανακατεύουμε.
- Όταν πήξουν τα αυγά, μετά από περίπου 6-8 λεπτά, είναι έτοιμο το μενεμέν και το σερβίρουμε μέσα στο τηγάνι.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 199.