1 ώρα
προετοιμασία
1 ώρα ψήσιμο
Σύνολο: 2 ώρες
Υλικά
Μερίδες: Για στρογγυλό ταψί διαμέτρου 32 εκ.Γέμιση
Διαδικασία
Γέμιση
- Για την πιπερόπιτα με ντομάτα, ρύζι και φέτα, σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε όλες τις πιπεριές και τα κρεμμύδια για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες και αλατοπίπερο και ανακατεύουμε για περίπου 1-2 λεπτά.
- Ρίχνουμε το ρύζι, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να μισομαλακώσει και να απορροφήσει τα περισσότερα υγρά.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά, αφήνουμε να κρυώσει και προσθέτουμε τη φέτα και τον μαϊντανό. Ανακατεύουμε καλά.
Πίτα
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C στη λειτουργία του αέρα και λαδώνουμε το ταψί.
- Αλευρώνουμε μια επιφάνεια και χωρίζουμε το ζυμάρι μας σε 4 ίσα μέρη. Ανοίγουμε το κάθε ένα σε φύλλο διαστάσεων λίγο μεγαλύτερων από το ταψί.
- Απλώνουμε το πρώτο φύλλο στο ταψί, καλύπτοντας τον πάτο και τα τοιχώματα. Το λαδώνουμε καλά. Στρώνουμε και το δεύτερο φύλλο, που επίσης λαδώνουμε.
- Ρίχνουμε τη γέμιση και την απλώνουμε. Σκεπάζουμε με τα δύο υπόλοιπα φύλλα, καλά λαδωμένα το καθένα ξεχωριστά.
- Διπλώνουμε τις άκρες των φύλλων προς τα μέσα, σχηματίζοντας περιμετρικά ένα κορδόνι, ή τις διπλώνουμε και τις περνάμε ανάμεσα στην πίτα και στο ταψί.
- Χαράσσουμε την πίτα σε μπακλαβαδωτά κομμάτια (ρόμβους) ή σε τρίγωνα και ραντίζουμε με λίγο νερό την επιφάνεια.
- Ψήνουμε για περίπου 1 ώρα.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 45.