15'
προετοιμασία
15' ψήσιμο
Σύνολο: 30'
Υλικά
Τεμάχια: 6Διαδικασία
- Για τα μίνι κεκάκια μπανάνας χωρίς ζάχαρη, με κακάο και θυμαρίσιο μέλι, πολτοποιούμε στον πολυκόφτη τις μπανάνες μαζί με το γάλα αμυγδάλου και το μέλι. Αδειάζουμε σε μεγάλο μπολ και προσθέτουμε την αλεσμένη βρόμη, το κακάο και το μπέικιν πάουντερ. Ανακατεύουμε καλά.
- Μοιράζουμε το μείγμα σε 6 ατομικά φορμάκια, τα οποία έχουμε καλύψει με τα ειδικά χαρτιά ψησίματος (καραμελόχαρτα) ή με κομμάτια λαδόκολλας.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 170-180°C για 13-15 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν και ξεφορμάρουμε.
- Γαρνίρουμε με φρέσκες μπανάνες και μέλι.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 185.