Ένα πιο «βαρύ» κοκτέιλ που θα «συστήσει» το ουίσκι ακόμη και σε όσους δεν το αγαπούν ιδιαίτερα, αφού το σιρόπι ζάχαρης του δίνει μια γλυκιά γεύση και ο δυόσμος το δροσίζει.

Υλικά

για το σιρόπι ζάχαρης

Διαδικασία

  1. Φτιάχνουμε πρώτα ένα απλό σιρόπι ζάχαρης, χτυπώντας στο μούλτι το νερό με την ζάχαρη μέχρι να διαλυθεί. Από την ποσότητα αυτή παίρνουμε μόνο 2 κουταλιές της σούπας (φτιάχνουμε περισσότερο για να μπορεί να χτυπηθεί στο μούλτι· αν θέλουμε να φτιάξουμε μεγάλη δόση από αυτό το κοκτέιλ, αυξάνουμε και τη δοσολογία για το σιρόπι, φροντίζοντας πάντα η ζάχαρη με το νερό να είναι σε ίση αναλογία).
  2. Ρίχνουμε τις 2 κουτ. σούπας από το σιρόπι σε ένα χαμηλό ποτήρι του ουίσκι. Προσθέτουμε 3 φύλλα δυόσμου και πιέζουμε πολύ ελαφρά με ένα μικρό γουδοχέρι ή ένα κουτάλι, ώστε να απελευθερώσει ο δυόσμος τα αιθέρια έλαιά του. Προσθέτουμε πάγο, κατά προτίμηση τριμμένο (μπορούμε να τρίψουμε παγάκια στο μούλτι ή στο μπλέντερ) και απογεμίζουμε με ουίσκι (αν έχετε δοσομετρητή ή μεζούρα, υπολογίστε για κάθε ποτήρι περίπου 5 cl ουίσκι, δηλαδή 50 ml).
  3. Διαβάστε περισσότερα στο www.oinoxoos.net

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών