ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚουραμπιέδες με καβουρδισμένα αμύγδαλαΚουραμπιέδες με καβουρδισμένα αμύγδαλα
20' προετοιμασία
15' ψήσιμο
2 ώρες αναμονή
Σύνολο: 2 ώρες και 35'

Υλικά

Κομμάτια: 30

Για πασπάλισμα

Διαδικασία

  1. Για τα μισοφέγγαρα μπισκότα βανίλιας «Κίπφελ» ξεκινάμε και σε ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά μαζί και τα ζυμώνουμε με το χέρι, μέχρι να γίνει ένα ωραίο ζυμάρι.
  2. Πλάθουμε το ζυμάρι σε ένα λεπτό μπαστούνι, το τυλίγουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο να ξεκουραστεί για 2 ώρες.
  3. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170-180°C.
  4. Κόβουμε το μπαστούνι σε ίσα φετάκια.
  5. Πλάθουμε κάθε φέτα σε μπαλάκι και έπειτα σε μπαστουνάκι και του δίνουμε σχήμα μισοφέγγαρου.
  6. Τοποθετούμε σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα.
  7. Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 12-15 λεπτά.
  8. Ανακατεύουμε την άχνη με τη βανιλίνη.
  9. Αμέσως μόλις τα βγάλουμε και είναι ακόμη ζεστά, τα πασπαλίζουμε με την άχνη ζάχαρη, αφήνουμε να κρυώσουν τελείως και τα πασπαλίζουμε ξανά.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 47.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Αμύγδαλα

Άρθρα και Συνταγές με Ζάχαρη

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών