![Τάρτα με κρέμα βανίλιας και σμέουρα](https://www.gastronomos.gr/wp-content/uploads/2023/08/tarta-me-krema-vanilias-kai_smeoyra_gastronomos-420x560.jpg?v=1693413278)
20'
προετοιμασία
15' ψήσιμο
2 ώρες
αναμονή
Σύνολο: 2 ώρες και 35'
Υλικά
Κομμάτια: 30Για πασπάλισμα
Διαδικασία
- Για τα μισοφέγγαρα μπισκότα βανίλιας «Κίπφελ» ξεκινάμε και σε ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά μαζί και τα ζυμώνουμε με το χέρι, μέχρι να γίνει ένα ωραίο ζυμάρι.
- Πλάθουμε το ζυμάρι σε ένα λεπτό μπαστούνι, το τυλίγουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο να ξεκουραστεί για 2 ώρες.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170-180°C.
- Κόβουμε το μπαστούνι σε ίσα φετάκια.
- Πλάθουμε κάθε φέτα σε μπαλάκι και έπειτα σε μπαστουνάκι και του δίνουμε σχήμα μισοφέγγαρου.
- Τοποθετούμε σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα.
- Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 12-15 λεπτά.
- Ανακατεύουμε την άχνη με τη βανιλίνη.
- Αμέσως μόλις τα βγάλουμε και είναι ακόμη ζεστά, τα πασπαλίζουμε με την άχνη ζάχαρη, αφήνουμε να κρυώσουν τελείως και τα πασπαλίζουμε ξανά.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 47.