10'
προετοιμασία
2 ώρες
αναμονή
Σύνολο: 2 ώρες και 10'
Υλικά
Κομμάτια: 10-12Διαδικασία
- Για το μωσαϊκό, σε ένα μπολ σπάμε τους κουραμπιέδες σε κομμάτια, τους βρέχουμε με λίγο γάλα, ανακατεύουμε ελαφρά, προσθέτουμε το λικέρ και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε ελαφρά.
- Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα το βούτυρο και τη ζάχαρη άχνη μέχρι να σχηματιστεί ένα αφράτο μείγμα.
- Προσθέτουμε το κακάο και την πραλίνα και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να αναμειχθούν.
- Προσθέτουμε τους κουραμπιέδες και ανακατεύουμε με το χέρι να σκορπιστούν ομοιόμορφα.
- Απλώνουμε το μείγμα του μωσαϊκού σε μια λαδόκολλα, πλάθουμε ένα μπαστούνι και το τυλίγουμε στη λαδόκολλα, στρίβοντας τις άκρες της.
- Βάζουμε το μωσαικό με κουραμπιέδες στην κατάψυξη για 1 ώρα ή στο ψυγείο για περίπου 2 ώρες, μέχρι να σφίξει.
- Ξετυλίγουμε, κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε το μωσαϊκό με κουραμπιέδες.
Μυστικά
Αν θέλουμε, μπορούμε να εμπλουτίσουμε τον κορμό με ξερά φρούτα, όπως σταφίδες ή κράνμπερις, ή ψιλοκομμένα φρούτα γκλασέ της αρεσκείας μας, για μια ωραία αντίθεση ζουμερών και τραγανών υλικών.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 47.