ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚουραμπιέδες με κακάο και CointreauΚουραμπιέδες με κακάο και Cointreau
10' προετοιμασία
2 ώρες αναμονή
Σύνολο: 2 ώρες και 10'

Υλικά

Κομμάτια: 10-12

Διαδικασία

  1. Για το μωσαϊκό, σε ένα μπολ σπάμε τους κουραμπιέδες σε κομμάτια, τους βρέχουμε με λίγο γάλα, ανακατεύουμε ελαφρά, προσθέτουμε το λικέρ και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε ελαφρά.
  2. Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα το βούτυρο και τη ζάχαρη άχνη μέχρι να σχηματιστεί ένα αφράτο μείγμα.
  3. Προσθέτουμε το κακάο και την πραλίνα και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να αναμειχθούν.
  4. Προσθέτουμε τους κουραμπιέδες και ανακατεύουμε με το χέρι να σκορπιστούν ομοιόμορφα.
  5. Απλώνουμε το μείγμα του μωσαϊκού σε μια λαδόκολλα, πλάθουμε ένα μπαστούνι και το τυλίγουμε στη λαδόκολλα, στρίβοντας τις άκρες της.
  6. Βάζουμε το μωσαικό με κουραμπιέδες στην κατάψυξη για 1 ώρα ή στο ψυγείο για περίπου 2 ώρες, μέχρι να σφίξει.
  7. Ξετυλίγουμε, κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε το μωσαϊκό με κουραμπιέδες.

Μυστικά

Αν θέλουμε, μπορούμε να εμπλουτίσουμε τον κορμό με ξερά φρούτα, όπως σταφίδες ή κράνμπερις, ή ψιλοκομμένα φρούτα γκλασέ της αρεσκείας μας, για μια ωραία αντίθεση ζουμερών και τραγανών υλικών.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 47.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Λικέρ

Άρθρα και Συνταγές με Σοκολάτα

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών