ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜοσχάρι λεμονάτο, η κλασική συνταγή βήμα βήμαΜοσχάρι λεμονάτο, η κλασική συνταγή βήμα βήμα
20' προετοιμασία
1 ώρα και 45' μαγείρεμα
Σύνολο: 2 ώρες και 5'

Υλικά

Μερίδες: 4-6

Διαδικασία

  1. Για το μοσχαράκι λεμονάτο με πατάτες ξεκινάμε και σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρέας για 4-6 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
  2. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε για άλλα 2-3 λεπτά.
  3. Ρίχνουμε νερό τόσο που να σκεπάζει τα υλικά, τη ρίγανη, το θυμάρι και το μπαχάρι και αλατοπιπερώνουμε.
  4. Μετριάζουμε τη φωτιά, μισοκλείνουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και μαγειρεύουμε για 45 λεπτά.
  5. Ρίχνουμε τις πατάτες και μαγειρεύουμε για άλλα 45 λεπτά, ώσπου να μαλακώσουν όλα τα υλικά.
  6. Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά ακόμα, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  7. Πασπαλίζουμε με το ξύσμα λεμονιού και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Chardonnay με ελαφρύ πέρασμα από βαρέλι για τα κρεατικά μας.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 192.

Άρθρα και Συνταγές με Λεμόνι

Άρθρα και Συνταγές με Μοσχάρι

Άρθρα και Συνταγές με Πατάτες

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών