ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜοσχαράκι λεμονάτο με πατάτες και χειμωνιάτικα λαχανικάΜοσχαράκι λεμονάτο με πατάτες και χειμωνιάτικα λαχανικά
15' προετοιμασία
2 ώρες μαγείρεμα
Σύνολο: 2 ώρες και 15'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε το μοσχαράκι με λαχανικά λεμονάτο στην κατσαρόλα, ξεκινάμε ζεσταίνοντας σε μια φαρδιά κατσαρόλα το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα πράσα με τα καρότα, τις πατάτες, τη σελινόριζα και το σέλερι για 4-5 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά μέχρι να ροδίσουν και να μαλακώσουν ελαφρώς. Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε ένα σκεύος.
  2. Στην ίδια κατσαρόλα και στο ίδιο λάδι ρίχνουμε το κρέας και το σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά από όλες τις πλευρές. Ρίχνουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε για άλλα 2-3 λεπτά.
  3. Προσθέτουμε νερό τόσο ώστε να καλύψει τα υλικά, τη δάφνη και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά, μέχρι να κοχλάσουν τα υγρά.
  4. Μετριάζουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και μαγειρεύουμε για 45 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει κάπως το κρέας.
  5. Προσθέτουμε τα σοταρισμένα λαχανικά μαζί με τα ζουμάκια που θα έχουν βγάλει, τη ρίγανη και αλατοπίπερο και μαγειρεύουμε για άλλα 45 λεπτά με σκεπασμένη την κατσαρόλα, μέχρι να μαλακώσουν καλά όλα τα υλικά.
  6. Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και δυναμώνουμε τη φωτιά. Μαγειρεύουμε με ξεσκέπαστη την κατσαρόλα για άλλα 4-5 λεπτά, μέχρι να δέσει ελαφρώς η σάλτσα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 216.

Άρθρα και Συνταγές με Λαχανικά

Άρθρα και Συνταγές με Λεμόνι

Άρθρα και Συνταγές με Μοσχάρι

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών