ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜοσχάρι κοκκινιστό με μακαρόνιαΜοσχάρι κοκκινιστό με μακαρόνια Οι χυλοπίτες μαγειρεύονται μέσα στον ζωμό του μοσχαριού απορροφώντας νοστιμιά. Στο τέλος, αφού αποσύρουμε το φαγητό από τη φωτιά προσθέτουμε φρέσκο ελαιόλαδο, άνηθο και ξύσμα πορτοκαλιού χαρίοντας στο κοκκινιστό μας αρωματικό, γιορτινό χαρακτήρα.

20' προετοιμασία
2 ώρες μαγείρεμα
Σύνολο: 2 ώρες και 20'

Υλικά

Μερίδες: 4-6

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε το μοσχάρι κοκκινιστό με άνηθο και χυλοπίτες, πρώτα αλατοπιπερώνουμε καλά το κρέας.
  2. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε τη μισή ποσότητα ελαιολάδου σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρέας για 5-6 λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά.
  3. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το κάρδαμο, την πάπρικα και αλατοπίπερο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 4-5 λεπτά.
  4. Ρίχνουμε την ντομάτα και 300 ml νερό και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να κοχλάσουν τα υγρά.
  5. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε με το καπάκι και μαγειρεύουμε για περίπου 1 ώρα και 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
  6. Ξεσκεπάζουμε την κατσαρόλα, ρίχνουμε άλλα 300 ml ζεστό νερό και δυναμώνουμε τη φωτιά.
  7. Μόλις αρχίσουν τα υγρά να κοχλάζουν, ρίχνουμε τις χυλοπίτες και λίγο αλατοπίπερο, ανακατεύουμε απαλά και βράζουμε για όσο χρόνο αναγράφεται στη συσκευασία τους ή μέχρι να μαλακώσουν όσο μας αρέσουν και να απορροφήσουν τα περισσότερα υγρά.
  8. Αποσύρουμε από τη φωτιά, σκορπίζουμε το υπόλοιπο λάδι, το ξύσμα πορτοκαλιού και τον άνηθο, ανακατεύουμε απαλά και σερβίρουμε.
  9. Συνοδεύουμε με θρυμματισμένη φέτα πάνω από το φαγητό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 210.

Άρθρα και Συνταγές με Μοσχάρι

Άρθρα και Συνταγές με Χυλοπίτες

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών