ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΦιλέτο μοσχαρίσιο με σάλτσα μουστάρδαςΦιλέτο μοσχαρίσιο με σάλτσα μουστάρδας
10' προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 30'

Υλικά

Μερίδες: 4-6

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε μοσχαρίσια φιλετάκια με μπίρα και μουστάρδα, αρχικά ανακατεύουμε, σε ένα ρηχό πιάτο, το μπαχάρι, το γλυκάνισο, λίγο αλάτι και μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  2. Παίρνουμε ένα-ένα τα φιλετάκια και τα περνάμε από το μείγμα των μπαχαρικών πιέζοντας ώστε να καλυφθούν καλά και από τις 2 πλευρές.
  3. Σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι ή σε μια μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 3-4 λεπτά.
  4. Μόλις μαλακώσει, προσθέτουμε τα φιλετάκια και τα σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές, για 4 λεπτά συνολικά.
  5. Σβήνουμε με την μπίρα και προσθέτουμε το νερό.
  6. Αφήνουμε το φαγητό να πάρει μια βράση, για περίπου 10 - 12 λεπτά.
  7. Εν τω μεταξύ, σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη μουστάρδα με το κορν φλάουρ και τον άνηθο.
  8. Τα προσθέτουμε στο σκεύος και το ανακινούμε, να πάει το μείγμα παντού.
  9. Μόλις δέσει κάπως η σάλτσα, αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε αμέσως.
  10. Συνοδεύουμε, τα μοσχαρίσια φιλετάκια με μπίρα και μουστάρδα, ιδανικά, με ρύζι πιλάφι με καρεδάκια καρότου.

Συνοδεύουμε με την μπίρα που χρησιμοποιήσαμε και στο μαγείρεμα, αφού η μπίρα αγαπάει και τη μη οινόφιλη μουστάρδα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 46.

Άρθρα και Συνταγές με Κρεμμύδι

Άρθρα και Συνταγές με Μοσχάρι

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών