ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜοσχάρι στο τηγάνι με κρεμμύδι και ντομάτα (Lomo saltado)Μοσχάρι στο τηγάνι με κρεμμύδι και ντομάτα (Lomo saltado)
10' προετοιμασία
16' τηγάνισμα
Σύνολο: 26'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για τις μοσχαρίσιες μπριζόλες πανέ, στο τηγάνι, σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με αλατοπίπερο, σε άλλο ρίχνουμε το αλεύρι και σε τρίτο το θρυμματισμένο ψωμί.
  2. Περνάμε μία μία τις μπριζόλες πρώτα από το αλεύρι, μετά από τα αυγά και τελευταία από το ψωμί, πιέζοντάς τες ώστε να καλυφθούν καλά.
  3. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε τόσο λάδι ώστε να καλύψει το 1/4 του σκεύους και το ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά.
  4. Τηγανίζουμε τις μπριζόλες για περίπου 8 λεπτά από κάθε πλευρά. Τις βγάζουμε σε πιατέλα.
  5. Σε ένα τηγανάκι ρίχνουμε το βούτυρο και το θυμάρι και το ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να αφρίσει.
  6. Ραντίζουμε τις μπριζόλες με το αρωματισμένο βούτυρο και σερβίρουμε.

Μυστικά

*Ζητάμε από τον κρεοπώλη να μας χτυπήσει καλά τις μπριζόλες ώστε να λεπτύνουν.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 182.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών