Το σωστό πανάρισμα και η ιδανική αναλογία γέμισης είναι τα δύο μυστικά της συνταγής.

15' προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 45 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: για 5 - 6 τμχ.

Για το μπιφτέκι

Για τη γέμιση

Για το πανάρισμα

Διαδικασία

  1. Γέμιση: Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα σέσκουλα με το σπανάκι, το σουμάκ και λίγο αλάτι για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να μειωθεί ο όγκος τους. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσουν.
  2. ΜπιφτέκιαΖυμώνουμε τον κιμά με το λάδι και το αλατοπίπερο. Πλάθουμε το μείγμα σε μεγάλα μπιφτέκια. Πιέζουμε το καθένα με το χέρι μας ώστε να πλατύνει, βάζουμε στο κέντρο 1 κουτ. σούπας από τη γέμιση και κλείνουμε το μείγμα του κιμά για να εγκλωβίσουμε τη γέμιση. Τα βουτάμε πρώτα στο ασπράδι αυγού και μετά τα «περνάμε» από τη φρυγανιά, να καλυφθούν καλά. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε τόσο λάδι ώστε να καλύψει το 1/4 του σκεύους και το ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά. Τηγανίζουμε τα μπιφτέκια για περίπου 2 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να χρυσίσουν. Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα, τα βάζουμε στο ταψί και τα ψήνουμε για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
  3. Αν θέλουμε, μπορούμε να τα ψήσουμε χωρίς να τα πανάρουμε και να τα τηγανίσουμε, αλλά σε αυτή την περίπτωση θα τα ψήσουμε για περίπου 15 - 20 λεπτά.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών