20' προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 50 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 6

Για τα μπιφτέκια

Για τα συνοδευτικά

Διαδικασία

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° C, στον αέρα, και καλύπτουμε ένα ρηχό ταψί με λαδόκολλα. Ζυμώνουμε όλα τα υλικά για τα μπιφτέκια και πλάθουμε 6 μεγάλα μπιφτέκια. Τα απλώνουμε στο ταψί. Σε άλλο ταψί απλώνουμε τις πατάτες, ρίχνουμε το μισό λάδι, αλατοπίπερο και 50 ml νερό. Βάζουμε και τα δύο ταψιά στον φούρνο (τις πατάτες στο κάτω ράφι και τα μπιφτέκια στο επάνω) και ψήνουμε για 12-15 λεπτά. Βγάζουμε τα μπιφτέκια και συνεχίζουμε το ψήσιμο των πατατών για άλλα 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Παράλληλα, σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι σε χαμηλή φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμύδια μαζί με το ξίδι και 2 κουτ. σούπας νερό για 15-17 λεπτά, μέχρι να καραμελώσουν.
  2. Συνοδεύουμε με μια σαλάτα με ανάμεικτες πρασινάδες.
  3. Στο ποτήρι μας ένα φρέσκο Merlot.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών