ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜπιφτέκια μοσχαρίσια ζυμωμένα με κρασί και ρίγανηΜπιφτέκια μοσχαρίσια ζυμωμένα με κρασί και ρίγανη
20' προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 50'

Υλικά

Μερίδες: 6

Για τα μπιφτέκια

Για τα συνοδευτικά

Διαδικασία

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° C, στον αέρα, και καλύπτουμε ένα ρηχό ταψί με λαδόκολλα.
  2. Ζυμώνουμε όλα τα υλικά για τα μπιφτέκια και πλάθουμε 6 μεγάλα μπιφτέκια.
  3. Τα απλώνουμε στο ταψί.
  4. Σε άλλο ταψί απλώνουμε τις πατάτες, ρίχνουμε το μισό λάδι, αλατοπίπερο και 50 ml νερό.
  5. Βάζουμε και τα δύο ταψιά στον φούρνο (τις πατάτες στο κάτω ράφι και τα μπιφτέκια στο επάνω) και ψήνουμε για 12-15 λεπτά.
  6. Βγάζουμε τα μπιφτέκια και συνεχίζουμε το ψήσιμο των πατατών για άλλα 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
  7. Παράλληλα, σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι σε χαμηλή φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμύδια μαζί με το ξίδι και 2 κουτ. σούπας νερό για 15-17 λεπτά, μέχρι να καραμελώσουν.
  8. Συνοδεύουμε με μια σαλάτα με ανάμεικτες πρασινάδες.

Ένα φρέσκο Merlot.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 139.

Άρθρα και Συνταγές με Γλυκοπατάτα

Άρθρα και Συνταγές με Κρεμμύδι

Άρθρα και Συνταγές με Μοσχαρίσιος κιμάς

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών