
20'
προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 50'
Υλικά
Μερίδες: 6Για τα μπιφτέκια
Για τα συνοδευτικά
Διαδικασία
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° C, στον αέρα, και καλύπτουμε ένα ρηχό ταψί με λαδόκολλα.
- Ζυμώνουμε όλα τα υλικά για τα μπιφτέκια και πλάθουμε 6 μεγάλα μπιφτέκια.
- Τα απλώνουμε στο ταψί.
- Σε άλλο ταψί απλώνουμε τις πατάτες, ρίχνουμε το μισό λάδι, αλατοπίπερο και 50 ml νερό.
- Βάζουμε και τα δύο ταψιά στον φούρνο (τις πατάτες στο κάτω ράφι και τα μπιφτέκια στο επάνω) και ψήνουμε για 12-15 λεπτά.
- Βγάζουμε τα μπιφτέκια και συνεχίζουμε το ψήσιμο των πατατών για άλλα 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
- Παράλληλα, σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι σε χαμηλή φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμύδια μαζί με το ξίδι και 2 κουτ. σούπας νερό για 15-17 λεπτά, μέχρι να καραμελώσουν.
- Συνοδεύουμε με μια σαλάτα με ανάμεικτες πρασινάδες.
Ένα φρέσκο Merlot.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 139.