
20'
προετοιμασία
10' βράσιμο
4 ώρες και 15'
αναμονή
Σύνολο: 4 ώρες και 45'
Υλικά
Μερίδες: 10Για τη σάλτσα βερίκοκο
Διαδικασία
- Για τη μους γιαούρτι με μέλι και σάλτσα βερίκοκο, βάζουμε τις ζελατίνες σε ένα μικρό μπολ με κρύο νερό και τις αφήνουμε περίπου για 5 λεπτά, να μαλακώσουν.
- Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά τη ζάχαρη με τους κρόκους και 2 κουτ. της σούπας νερό, ανακατεύοντας με το σύρμα περίπου για 2 λεπτά, μέχρι να αναμειχθούν και να λιώσει η ζάχαρη.
- Στύβουμε με τα χέρια μας τις ζελατίνες και τις ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το μείγμα της ζάχαρης.
- Προσθέτουμε το μέλι, ανακατεύουμε να αναμειχθούν και αφήνουμε στην άκρη περίπου για 10 λεπτά, να κρυώσει ελαφρώς.
- Αδειάζουμε το μείγμα στον κάδο του μίξερ, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε με το σύρμα για 1-2 λεπτά, μέχρι να αναμειχθούν και να αφρατέψουν.
- Προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα μέχρι να αναμειχθούν.
- Μοιράζουμε τη μους σε χαμηλά ποτήρια ή σε μπολ και αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου 4 ώρες, μέχρι να κρυώσει καλά και να σφίξει.
Σάλτσα βερίκοκο
- Ρίχνουμε τα 150 γρ. από τα βερίκοκα στο μπλέντερ και τα χτυπάμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να πολτοποιηθούν.
- Σε μια μέτρια κατσαρόλα ρίχνουμε το μέλι και τα υπόλοιπα βερίκοκα και τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 3-4 λεπτά, μέχρι να καραμελώσουν ελαφρώς.
- Προσθέτουμε τον πολτό βερίκοκου και συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλα 3-4 λεπτά, ανακατεύοντας με μια σπάτουλα μέχρι να δέσει ελαφρώς η σάλτσα.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.
- Μοιράζουμε τη σάλτσα με τα βερίκοκα στις παγωμένες μους και σερβίρουμε.