ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΓιαούρτι καραμελέ με 2 υλικά
20' προετοιμασία
10' βράσιμο
4 ώρες και 15' αναμονή
Σύνολο: 4 ώρες και 45'

Υλικά

Μερίδες: 10

Για τη σάλτσα βερίκοκο

Διαδικασία

  1. Για τη μους γιαούρτι με μέλι και σάλτσα βερίκοκο, βάζουμε τις ζελατίνες σε ένα μικρό μπολ με κρύο νερό και τις αφήνουμε περίπου για 5 λεπτά, να μαλακώσουν.
  2. Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά τη ζάχαρη με τους κρόκους και 2 κουτ. της σούπας νερό, ανακατεύοντας με το σύρμα περίπου για 2 λεπτά, μέχρι να αναμειχθούν και να λιώσει η ζάχαρη.
  3. Στύβουμε με τα χέρια μας τις ζελατίνες και τις ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το μείγμα της ζάχαρης.
  4. Προσθέτουμε το μέλι, ανακατεύουμε να αναμειχθούν και αφήνουμε στην άκρη περίπου για 10 λεπτά, να κρυώσει ελαφρώς.
  5. Αδειάζουμε το μείγμα στον κάδο του μίξερ, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε με το σύρμα για 1-2 λεπτά, μέχρι να αναμειχθούν και να αφρατέψουν.
  6. Προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα μέχρι να αναμειχθούν.
  7. Μοιράζουμε τη μους σε χαμηλά ποτήρια ή σε μπολ και αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου 4 ώρες, μέχρι να κρυώσει καλά και να σφίξει.

Σάλτσα βερίκοκο

  1. Ρίχνουμε τα 150 γρ. από τα βερίκοκα στο μπλέντερ και τα χτυπάμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να πολτοποιηθούν.
  2. Σε μια μέτρια κατσαρόλα ρίχνουμε το μέλι και τα υπόλοιπα βερίκοκα και τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 3-4 λεπτά, μέχρι να καραμελώσουν ελαφρώς.
  3. Προσθέτουμε τον πολτό βερίκοκου και συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλα 3-4 λεπτά, ανακατεύοντας με μια σπάτουλα μέχρι να δέσει ελαφρώς η σάλτσα.
  4. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.
  5. Μοιράζουμε τη σάλτσα με τα βερίκοκα στις παγωμένες μους και σερβίρουμε.

Άρθρα και Συνταγές με Βερίκοκα

Άρθρα και Συνταγές με Γιαούρτι

Άρθρα και Συνταγές με Κρέμα Γάλακτος

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών