ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚρέμα λεμονιού χωρίς ψήσιμο από τον Στέλιο ΠαρλιάροΚρέμα λεμονιού χωρίς ψήσιμο από τον Στέλιο ΠαρλιάροΠρωτότυπος ο συνδυασμός σοκολάτας και λεμονιού. Μια δοκιμή θα σας πείσει όμως καθώς η γλύκα της σοκολάτας εξισορροπείται από το άρωμα του λεμονιού.

25' προετοιμασία
4 ώρες αναμονή
Σύνολο: 4 ώρες και 25'

Υλικά

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε την μους λεμονιού με τριμμένη σοκολάτα, αδειάζουμε το γάλα εβαπορέ στον κάδο του μίξερ.
  2. Το σκεπάζουμε με μεμβράνη και το βάζουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 1 ώρα.
  3. Φτιάχνουμε το ζελέ λεμονιού σύμφωνα με τις οδηγίες, αλλά μόνο με το 1 φλιτζάνι νερό. Αφήνουμε το ζελέ να κρυώσει.
  4. Στο μεταξύ, βγάζουμε το εβαπορέ από την κατάψυξη, προσθέτουμε τη ζάχαρη και το χτυπάμε στο μίξερ για 2-3 λεπτά, να αφρατέψει.
  5. Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και το ξύσμα. Σταματάμε το χτύπημα και ρίχνουμε το ζελέ, ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα.
  6. Μοιράζουμε το γλυκό σε 4 μπολ και τα βάζουμε στο ψυγείο για 3 ώρες.
  7. Πασπαλίζουμε με τριμμένη κουβερτούρα και σερβίρουμε την μους λεμονιού με τριμμένη σοκολάτα.

Άρθρα και Συνταγές με Γάλα

Άρθρα και Συνταγές με Λεμόνι

Άρθρα και Συνταγές με Σοκολάτα

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών