Πρωτότυπος ο συνδυασμός σοκολάτας και λεμονιού. Μια δοκιμή θα σας πείσει όμως καθώς η γλύκα της σοκολάτας εξισορροπείται από το άρωμα του λεμονιού.
25'
προετοιμασία
4 ώρες
αναμονή
Σύνολο: 4 ώρες και 25'
Υλικά
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε την μους λεμονιού με τριμμένη σοκολάτα, αδειάζουμε το γάλα εβαπορέ στον κάδο του μίξερ.
- Το σκεπάζουμε με μεμβράνη και το βάζουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 1 ώρα.
- Φτιάχνουμε το ζελέ λεμονιού σύμφωνα με τις οδηγίες, αλλά μόνο με το 1 φλιτζάνι νερό. Αφήνουμε το ζελέ να κρυώσει.
- Στο μεταξύ, βγάζουμε το εβαπορέ από την κατάψυξη, προσθέτουμε τη ζάχαρη και το χτυπάμε στο μίξερ για 2-3 λεπτά, να αφρατέψει.
- Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και το ξύσμα. Σταματάμε το χτύπημα και ρίχνουμε το ζελέ, ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα.
- Μοιράζουμε το γλυκό σε 4 μπολ και τα βάζουμε στο ψυγείο για 3 ώρες.
- Πασπαλίζουμε με τριμμένη κουβερτούρα και σερβίρουμε την μους λεμονιού με τριμμένη σοκολάτα.