ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜους με τυρί κρέμα και φρούτα του δάσουςΜους με τυρί κρέμα και φρούτα του δάσους
30' προετοιμασία
7' μαγείρεμα
Σύνολο: 37'

Υλικά

Μερίδες: 10-12

Για το παστέλι

Για την κρέμα

Για τη σαντιγί

Διαδικασία

  1. Για την μους με ανθότυρο, παστέλι από φυστίκι Αιγίνης και μέλι ξεκινάμε με την σαντιγί και με ένα μυτερό μαχαίρι σκίζουμε το κλωναράκι της βανίλιας κατά μήκος.
  2. Με τη λάμα του μαχαιριού γδέρνουμε το κλωναράκι για να πάρουμε τα σποράκια.
  3. Τα ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη άχνη και χτυπάμε για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να σφίξει και να γίνει σαντιγί.
  4. Διατηρούμε στο ψυγείο μέχρι να τη χρειαστούμε.

Παστέλι

  1. Ρίχνουμε σε ένα τηγάνι το νερό, τη γλυκόζη και τη ζάχαρη και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 3 - 4 λεπτά, μέχρι να καραμελώσει.
  2. Προσθέτουμε το φυστίκι και ανακατεύουμε για 2 - 3 λεπτά.
  3. Ρίχνουμε αμέσως το μείγμα πάνω σε λαδόκολλα, το σκεπάζουμε με άλλη λαδόκολλα και με τον πλάστη ανοίγουμε το μείγμα μέχρι να αποκτήσει πάχος λιγότερο από 1 εκ.
  4. Δεν πειράζει αν είναι ακανόνιστο.
  5. Αφήνουμε να κρυώσει.

Κρέμα

  1. Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το ανθότυρο με το μέλι και χτυπάμε για 3 - 4 λεπτά με το σύρμα, μέχρι να έχουμε ένα αφράτο μείγμα.
  2. Προσθέτουμε το γιαούρτι και το ξύσμα λεμονιού και χτυπάμε για 2 λεπτά, μέχρι να αναμειχθούν τα υλικά.
  3. Προσθέτουμε τη σαντιγί και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα μέχρι να αφρατέψει το μείγμα και να γίνει ομοιογενές.
  4. Μοιράζουμε την κρέμα σε ποτήρια.
  5. Σπάμε το παστέλι σε κομμάτια, το βάζουμε πάνω στη μους και γαρνίρουμε με μέλι.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 117.

Άρθρα και Συνταγές με Κρέμα Γάλακτος

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές με Φυστίκια

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών