40' προετοιμασία
1 ώρα αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 40'

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Για τη μους σοκολάτα με μπράντι, χτυπάμε στο μίξερ, σε χαμηλή ταχύτητα, τα ασπράδια των αυγών με τη ζάχαρη, μέχρι να έχουμε μια σφιχτή και γυαλιστερή μαρέγκα.
  2. Παράλληλα, βάζουμε την κουβερτούρα και το βούτυρο σε ένα ανοξείδωτο μπολ, το οποίο στερεώνουμε σε μια μικρή κατσαρόλα με λίγο νερό που βράζει (μπεν μαρί). Προσέχουμε το νερό να μην ακουμπά τον πάτο του μπολ. Ανακατεύουμε συνεχώς με μια κουτάλα μέχρι να λιώσουν τα υλικά και να γίνει ένα λείο και ομοιογενές μείγμα. Αποσύρουμε από το μπεν μαρί, προσθέτουμε το μπράντι και ανακατεύουμε.
  3. Σε ένα μπολ χτυπάμε ελαφρώς τους κρόκους των αυγών με έναν αυγοδάρτη και τους προσθέτουμε στο μείγμα της σοκολάτας, ανακατεύοντας γρήγορα και σταθερά. Ενσωματώνουμε στο μείγμα τη μαρέγκα, ανακατεύοντας με απαλές κυκλικές κινήσεις με μια ελαστική σπάτουλα (μαρίζ).
  4. Γεμίζουμε ποτήρια της αρεσκείας μας και τα βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα, ώστε να κρυώσουν οι μους.
  5. Για να γαρνίρουμε τις μους, θα φτιάξουμε φλούδες σοκολάτας από την πλάκα της κουβερτούρας ως εξής: γυρνάμε την πλάκα από την ανάποδη (τη λεία) πλευρά της και με το εργαλείο που βγάζουμε φλούδες από την παρμεζάνα ή με το εργαλείο που ξεφλουδίζουμε τις πατάτες τη γδέρνουμε ώστε να πάρουμε όσο το δυνατόν πιο μεγάλες φλούδες – χρειάζεται λίγη εξάσκηση για να το πετύχουμε.
  6. Γαρνίρουμε τις μους και, αν θέλουμε, πασπαλίζουμε με λίγη άχνη.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 153.

Άρθρα και Συνταγές με Γαλακτοκομικά

Άρθρα και Συνταγές με Λικέρ

Άρθρα και Συνταγές με Σοκολάτα

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών