ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΠώς θα φτιάξουμε τον τέλειο τηγανητό μπακαλιάρο κύριε Πέσκια;Πώς θα φτιάξουμε τον τέλειο τηγανητό μπακαλιάρο κύριε Πέσκια;
40' προετοιμασία
40' μαγείρεμα
2 ημέρες αναμονή
Σύνολο: 2 ημέρες και 1 ώρα και 20'

Υλικά

Μερίδες: 4-5

Διαδικασία

  1. Για τον μπακαλιάρο με χόρτα τσιγαριαστά, ξεπλένουμε τον μπακαλιάρο και τον στραγγίζουμε.
  2. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα ξερά κρεμμύδια για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
  3. Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 1 λεπτό. Έπειτα ρίχνουμε όλες τις πρασινάδες και τα μυρωδικά και ανακατεύουμε 2-3 λεπτά, να λαδωθούν καλά και να μειωθεί ο όγκος τους.
  4. Προσθέτουμε τις ντομάτες και αφήνουμε τα υλικά να πάρουν μία βράση. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 15 λεπτά, με σκεπασμένη την κατσαρόλα, χωρίς να προσθέσουμε κάποιο υγρό, αφού τα χόρτα θα βγάλουν τα υγρά τους.
  5. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τον πελτέ και τα μπαχαρικά, ανακατεύουμε και τακτοποιούμε επάνω στα υλικά τον μπακαλιάρο. Χωρίς να ανακατέψουμε, μαγειρεύουμε για άλλα 15 λεπτά, μέχρι να γίνει το ψάρι και να μείνει μια δεμένη σάλτσα.
  6. Αλατίζουμε με προσοχή, αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε.

Ξαλμύρισμα του μπακαλιάρου

  1. Τον ξεπλένουμε επιμελώς σε τρεχούμενο νερό να φύγει το πολύ αλάτι, τον βάζουμε σε μια λεκάνη με κρύο νερό και τον αφήνουμε για 48 ώρες, αλλάζοντας το νερό κάθε 4-6 ώρες ή όσο συχνότερα μπορούμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 180.

Άρθρα και Συνταγές με Διάφορα χόρτα εποχής

Άρθρα και Συνταγές με Μπακαλιάρος

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών