ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜπακαλιάρος ελαφρόπαστος απο τον Χριστόφορο ΠέσκιαΜπακαλιάρος ελαφρόπαστος απο τον Χριστόφορο Πέσκια
20' προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 40'

Υλικά

Μερίδες: 4-5

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε μπακαλιάρο με κουρκουμά και κρόκο Κοζάνης, ξεκινάμε αλατοπιπερώνοντας τα φιλέτα ψαριού.
  2. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι, την ντομάτα, το σκόρδο, το κρασί, αλατοπίπερο και τον κουρκουμά και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά, μέχρι να σχηματιστεί μια σχετικά δεμένη σάλτσα.
  3. Βάζουμε τα φιλέτα ψαριού, τον κρόκο Κοζάνης και τον μαϊντανό και σείουμε την κατσαρόλα ώστε τα φιλέτα ψαριού να καλυφθούν καλά από τη σάλτσα.
  4. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και μαγειρεύουμε για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να γίνει το ψάρι.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 201.

Άρθρα και Συνταγές με Κρασί

Άρθρα και Συνταγές με Μπακαλιάρος

Άρθρα και Συνταγές με Ντομάτα

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών