1 ώρα προετοιμασία
1 ώρα και 20' μαγείρεμα
Σύνολο: 2 ώρες και 20'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε μπάμιες με κιμά στην κατσαρόλα, ετοιμάζουμε τις μπάμιες έτσι ώστε να μη βγάλουν τη χαρακτηριστική κολλώδη ουσία τους κατά το μαγείρεμα: Απλώνουμε τις μπάμιες σε ένα ταψάκι, τις ραντίζουμε με ξίδι και τις φουρνίζουμε στους 150°C για 30 λεπτά.
  2. Ξεφουρνίζουμε και τις αφήνουμε στην άκρη μέχρι να τις χρειαστούμε.
  3. Σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, σοτάρουμε τον κιμά με το κρεμμύδι και λίγο από το ελαιόλαδο, ανακατεύοντας συνεχώς για 4-5 λεπτά, έτσι ώστε ο κιμάς να γίνει σπυρωτός.
  4. Προσθέτουμε τη ντομάτα, το αλατοπίπερο και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά.
  5. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
  6. Σε μια ρηχή κατσαρόλα τακτοποιούμε όμορφα τις μισές μπάμιες και αλατοπιπερώνουμε.
  7. Απλώνουμε από πάνω τη μισή ποσότητα κιμά, από πάνω τις υπόλοιπες μπάμιες, αλατοπιπερώνουμε και καλύπτουμε με τον υπόλοιπο κιμά.
  8. Ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, νερό τόσο ώστε μόλις να καλύπτει τα υλικά και σκεπάζουμε με το καπάκι.
  9. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για 30-40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι μπάμιες και να «δέσει» η σάλτσα τους. Προσοχή, δεν τις ανακατεύουμε, για να μη διαλυθούν οι μπάμιες και χαλάσουν οι στρώσεις.
  10. Σερβίρουμε, τις μπάμιες με κιμά, ζεστές.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 159.

Άρθρα και Συνταγές με Μοσχαρίσιος κιμάς

Άρθρα και Συνταγές με Μπάμιες

Άρθρα και Συνταγές με Ντομάτα

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών