
15'
προετοιμασία
1 ώρα και 30'
αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 45'
Υλικά
Διαδικασία
- Για τα μπανανάκια με επικάλυψη σοκολάτας, ξεκινάμε και λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί μαζί με το σπορέλαιο, ανακατεύοντας μέχρι να γίνει λεία.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και την αφήνουμε να κρυώσει για περίπου 15 λεπτά.
- Κόβουμε τις μπανάνες σε ροδέλες μετρίου πάχους.
- Καρφώνουμε κάθε ροδέλα με μια πιρούνα και τις βουτάμε στη λιωμένη κουβερτούρα.
- Ακουμπάμε τα μπανανο-σοκολατάκια σε λαδόκολλα και τα αφήνουμε να στεγνώσουν σε δροσερό περιβάλλον για περίπου 1 ώρα.
- Κατόπιν τα βάζουμε για 10 λεπτά στο ψυγείο ώστε να τα σερβίρουμε δροσερά.
Μυστικά
- Αν θέλουμε, προτού στεγνώσει η επικάλυψη γαρνίρουμε κάθε ροδέλα με ένα κομμάτι καρυδιού.
- Οσο πιο υψηλή η θερμοκρασία περιβάλλοντος τόσο περισσότερη ώρα χρειάζεται για να σταθεροποιηθεί η επικάλυψη.
- Τα γλυκίσματα αυτά είναι για άμεση κατανάλωση, αφού, αν μείνουν πολύ στο ψυγείο, η σοκολάτα θαμπώνει και η μπανάνα μαυρίζει.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 2.