10'
προετοιμασία
10' μαγείρεμα
30'
αναμονή
Σύνολο: 50'
Υλικά
Τεμάχια: 12Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε μπανανομπουκιές με σοκολάτα, αρχικά λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί ή στα μικροκύματα.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε καλά.
- Την αφήνουμε για 10 λεπτά να κρυώσει.
- Ξεφλουδίζουμε τις μπανάνες και κόβουμε την καθεμία στα 4.
- Με ένα μικρό κουτάλι σχηματίζουμε στη μία πλευρά κάθε κομματιού ένα λακκουβάκι. Προσέχουμε η άλλη πλευρά κάθε κομματιού να μείνει ανέπαφη, για να είναι σαν βάση.
- Βουτάμε το κάθε κομμάτι, από την πλευρά που είναι το λακκουβάκι, στη λιωμένη κουβερτούρα.
- Ακουμπάμε τις μπανανομπουκιές σε μια πιατέλα.
- Αφήνουμε να στεγνώσει η σοκολάτα για τουλάχιστον 20 λεπτά. Για πιο γρήγορα, τις βάζουμε στο ψυγείο.
- Πριν σερβίρουμε, τις μπανανομπουκιές με σοκολάτα, γεμίζουμε με παγωτό το κάθε λακκουβάκι και πασπαλίζουμε με λίγη τρούφα.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 12.