10' προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 40 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 12 τμχ

Διαδικασία

  1. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί ή στα μικροκύματα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε καλά. Την αφήνουμε για 10 λεπτά να κρυώσει. Ξεφλουδίζουμε τις μπανάνες και κόβουμε την καθεμία στα 4. Με ένα μικρό κουτάλι σχηματίζουμε στη μία πλευρά κάθε κομματιού ένα λακκουβάκι. Προσέχουμε η άλλη πλευρά κάθε κομματιού να μείνει ανέπαφη, για να είναι σαν βάση.
  2. Βουτάμε το κάθε κομμάτι, από την πλευρά που είναι το λακκουβάκι, στη λιωμένη κουβερτούρα. Ακουμπάμε τις μπανανομπουκιές σε μια πιατέλα. Αφήνουμε να στεγνώσει η σοκολάτα για τουλάχιστον 20 λεπτά. Για πιο γρήγορα, τις βάζουμε στο ψυγείο. Πριν σερβίρουμε, γεμίζουμε με παγωτό το κάθε λακκουβάκι. Και πασπαλίζουμε με λίγη τρούφα.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών