![Κέικ σοκολάτας-καφέ κατευθείαν στο ταψί, βήμα βήμα](https://www.gastronomos.gr/wp-content/uploads/2023/11/keik-sokolatas-kafe-kateytheian-sto-tapsi-vima-vima-gastronomos-420x560.jpg?v=1699292433)
15'
προετοιμασία
15' ψήσιμο
Σύνολο: 30'
Υλικά
Τεμάχια: 6Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε μίνι κεκάκια μπανάνας με κακάο και θυμαρίσιο μέλι, αρχικά πολτοποιούμε στον πολυκόφτη τις μπανάνες μαζί με το γάλα αμυγδάλου και το μέλι.
- Αδειάζουμε σε μεγάλο μπολ.
- Προσθέτουμε την αλεσμένη βρώμη, το κακάο και το μπέικιν πάουντερ. Ανακατεύουμε καλά.
- Μοιράζουμε το μείγμα σε 6 ατομικά φορμάκια, τα οποία έχουμε καλύψει με τα ειδικά χαρτιά ψησίματος (καραμελόχαρτα) ή με κομμάτια λαδόκολλας.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 170-180°C για 13-15 λεπτά
- Αφήνουμε να κρυώσουν και ξεφορμάρουμε.
- Γαρνίρουμε τα κεκάκια με φρέσκες μπανάνες και μέλι.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 185.