ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜπανανόψωμο χωρίς γλουτένηΜπανανόψωμο χωρίς γλουτένη
15' προετοιμασία
15' ψήσιμο
Σύνολο: 30'

Υλικά

Τεμάχια: 6

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε μίνι κεκάκια μπανάνας με κακάο και θυμαρίσιο μέλι, αρχικά πολτοποιούμε στον πολυκόφτη τις μπανάνες μαζί με το γάλα αμυγδάλου και το μέλι.
  2. Αδειάζουμε σε μεγάλο μπολ.
  3. Προσθέτουμε την αλεσμένη βρώμη, το κακάο και το μπέικιν πάουντερ. Ανακατεύουμε καλά.
  4. Μοιράζουμε το μείγμα σε 6 ατομικά φορμάκια, τα οποία έχουμε καλύψει με τα ειδικά χαρτιά ψησίματος (καραμελόχαρτα) ή με κομμάτια λαδόκολλας.
  5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 170-180°C για 13-15 λεπτά
  6. Αφήνουμε να κρυώσουν και ξεφορμάρουμε.
  7. Γαρνίρουμε τα κεκάκια με φρέσκες μπανάνες και μέλι.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 185.

Άρθρα και Συνταγές με Κακάο

Άρθρα και Συνταγές με Μέλι

Άρθρα και Συνταγές με Μπανάνα

Άρθρα και Συνταγές για Πρωινό

Άρθρα και Συνταγές για Σνακ

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών