ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜπανανόψωμο με καρύδαΜπανανόψωμο με καρύδα
25' προετοιμασία
50' ψήσιμο
Σύνολο: 1 ώρα και 15'

Υλικά

Μερίδες: 12 κομμάτια

Διαδικασία

  1. Για το μπανανόψωμο χωρίς γλουτένη, σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γάλα καρύδας με το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη καρύδας και τον χυμό πορτοκαλιού.
  2. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τις μπανάνες και το αμύγδαλο φιλέ και τα ενσωματώνουμε στα υγρά, ανακατεύοντας πολύ καλά.
  3. Στο τέλος προσθέτουμε τις λιωμένες μπανάνες και ανακατεύουμε ξανά.
  4. Αδειάζουμε το μείγμα σε μια μεγάλη, μακρόστενη φόρμα κέικ 12 x 30 εκ., στρωμένη με λαδόκολλα (ή λαδωμένη και αλευρωμένη με αλεύρι χωρίς γλουτένη).
  5. Καθαρίζουμε την επιπλέον μπανάνα, την κόβουμε κατά μήκος σε 2 ή 3 μακριές φέτες και τις τοποθετούμε στην επιφάνεια του κέικ. Πασπαλίζουμε με λίγο αμύγδαλο φιλέ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 45-50 λεπτά.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 185.

Άρθρα και Συνταγές με Αμύγδαλα

Άρθρα και Συνταγές με Μπανάνα

Άρθρα και Συνταγές με Πορτοκάλι

Άρθρα και Συνταγές για Πρωινό

Άρθρα και Συνταγές για Σνακ

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών