![Εργολάβοι ή αλλιώς αμυγδαλωτό μπισκότο](https://www.gastronomos.gr/wp-content/uploads/2023/11/ergolavoi-i-allios-amygdaloto-mpiskoto_gastronomos-1-420x560.jpg?v=1700068693)
25'
προετοιμασία
50' ψήσιμο
Σύνολο: 1 ώρα και 15'
Υλικά
Μερίδες: 12 κομμάτιαΔιαδικασία
- Για το μπανανόψωμο χωρίς γλουτένη, σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γάλα καρύδας με το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη καρύδας και τον χυμό πορτοκαλιού.
- Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τις μπανάνες και το αμύγδαλο φιλέ και τα ενσωματώνουμε στα υγρά, ανακατεύοντας πολύ καλά.
- Στο τέλος προσθέτουμε τις λιωμένες μπανάνες και ανακατεύουμε ξανά.
- Αδειάζουμε το μείγμα σε μια μεγάλη, μακρόστενη φόρμα κέικ 12 x 30 εκ., στρωμένη με λαδόκολλα (ή λαδωμένη και αλευρωμένη με αλεύρι χωρίς γλουτένη).
- Καθαρίζουμε την επιπλέον μπανάνα, την κόβουμε κατά μήκος σε 2 ή 3 μακριές φέτες και τις τοποθετούμε στην επιφάνεια του κέικ. Πασπαλίζουμε με λίγο αμύγδαλο φιλέ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 45-50 λεπτά.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 185.