Ένα σνακ χωρίς γλουτένη, για κάθε ώρα της ημέρας. Θα μας καλύψει διατροφικά, θα μας γεμίσει ενέργεια και θα μας κρατήσει χορτάτους περισσότερη ώρα.

15' προετοιμασία
30' ψήσιμο
Σύνολο: 45 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 12

Διαδικασία

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη σκόνη αμυγδάλου, την καρύδα και το μπέικιν πάουντερ.
  2. Σε άλλο μπολ χτυπάμε με το μίξερ χειρός τα αυγά, τον κρόκο και το γιαούρτι για περίπου 30 δευτερόλεπτα. Προσθέτουμε το μείγμα από σκόνες και όλα τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάμε μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά σε ενιαίο μείγμα.
  3. Απλώνουμε αντικολλητικό χαρτί (ή βουτυρώνουμε) σε ένα ορθογώνιο ταψάκι 35 x 25 εκ. ή σε μια ευρύχωρη μακρόστενη φόρμα του κέικ. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
  4. Αδειάζουμε το μείγμα στο σκεύος και ψήνουμε για 30 λεπτά. Δοκιμάζουμε αν είναι έτοιμο, βυθίζοντας στο κέντρο του ένα μαχαίρι: πρέπει να βγει στεγνό.
  5. Το σερβίρουμε σε κομμάτια ή φέτες.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 44.

Συνταγές με Αμύγδαλα

Συνταγές με Καρύδα

Συνταγές με Μπανάνα

Συνταγές για Πρωινό

Συνταγές για Σνακ

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών