ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΠληθωρικό κέικ μπανάναςΠληθωρικό κέικ μπανάνας
10' προετοιμασία
1 ώρα και 10' ψήσιμο
Σύνολο: 1 ώρα και 20'

Υλικά

Μερίδες: 10

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε μπανανόψωμο, χωρίς ζάχαρη, αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C.
  2. Στη συνέχεια, στρώνουμε με λαδόκολλα μια μακρόστενη φόρμα του κέικ.
  3. Σε ένα μπολ λιώνουμε τις μπανάνες με ένα πιρούνι.
  4. Προσθέτουμε τα αυγά, το ελαιόλαδο, το γάλα, τη βανίλια και την κανέλα και ανακατεύουμε.
  5. Κοσκινίζουμε μέσα στο μείγμα τα δύο είδη αλευριού, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα.
  6. Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα και ισιώνουμε την επιφάνεια με μια σπάτουλα.
  7. Ψήνουμε για περίπου 1 ώρα και 10 λεπτά και δοκιμάζουμε με μια οδοντογλυφίδα (τρυπάμε το κέντρο του κέικ και κοιτάμε αν η οδοντογλυφίδα βγαίνει στεγνή. Αν όχι, ψήνουμε λίγο ακόμα).
  8. Αφήνουμε το μπανανόψωμο να κρυώσει και ξεφορμάρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 53.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Αυγά

Άρθρα και Συνταγές με Μπανάνα

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Άρθρα και Συνταγές για Πρωινό

Άρθρα και Συνταγές για Σνακ

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών