ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜπιφτέκια πικάντικα με σάλτσα μπάρμπεκιουΜπιφτέκια πικάντικα με σάλτσα μπάρμπεκιου
20' προετοιμασία
14' ψήσιμο
2 ώρες αναμονή
Σύνολο: 2 ώρες και 34'

Υλικά

Κομμάτια: 20 μπιφτεκάκια

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε τα μπιφτεκάκια έξτρα πικάντικα με κιμά ανάμεικτο, αρνίσιο και μοσχαρίσιο σε ένα μπολ αναμειγνύουμε όλα τα υλικά για τα μπιφτέκια και με βρεγμένες τις παλάμες μας (για να μην κολλάνε στον κιμά) ζυμώνουμε πολύ καλά και έντονα για περίπου 6-8 λεπτά, μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές και αφράτο μείγμα.
  2. Κάθε τόσο βουτάμε τις παλάμες μας σε νερό και συνεχίζουμε το ζύμωμα.
  3. Καλύπτουμε το μπολ με μεμβράνη και αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για 1-2 ώρες, μέχρι να σφίξει.
  4. Προθερμαίνουμε το γκριλ στην πιο υψηλή θερμοκρασία.
  5. Λαδώνουμε ελαφρώς τις παλάμες μας και πλάθουμε το μείγμα σε 20 μπιφτεκάκια.
  6. Λαδώνουμε πολύ καλά μια λαμαρίνα φούρνου και ακουμπάμε τα μπιφτεκάκια.
  7. Ψήνουμε στην ψηλότερη θέση για περίπου 12 λεπτά, γυρίζοντάς τα τακτικά κάθε 3 λεπτά, μέχρι να ψηθούν και να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.
  8. Εναλλακτικά, τα ψήνουμε στα κάρβουνα, σε δυνατή θράκα, για 7-8 λεπτά από τη μία πλευρά και για 5-6 λεπτά από την άλλη πλευρά.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 216.

Άρθρα και Συνταγές με Ανάμεικτος κιμάς

Άρθρα και Συνταγές με Αρνίσιος κιμάς

Άρθρα και Συνταγές με Μοσχαρίσιος κιμάς

Άρθρα και Συνταγές με Χόρτα / Μυρωδικά

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών