15'
προετοιμασία
40' μαγείρεμα
1 ώρα
αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 55'
Υλικά
Μερίδες: 6Διαδικασία
- Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε τις φακές και νερό τόσο που να τις καλύπτει κατά 5 εκ. και βράζουμε σε δυνατή φωτιά για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
- Τις στραγγίζουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν.
- Τότε τις ρίχνουμε στο μούλτι ή στο μπλέντερ και τις πολτοποιούμε.
- Σε ένα μικρό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι για περίπου 2 - 3 λεπτά, μέχρι να μαραθεί.
- Το αδειάζουμε σε ένα βαθύ μπολ μαζί με το λάδι του και προσθέτουμε τον κιμά και όλα τα υπόλοιπα υλικά (μαζί και τον πολτό φακής).
- Ζυμώνουμε με τα χέρια μας καλά, μέχρι να σχηματιστεί ένα αφράτο μείγμα.
- Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα μέχρι να σφίξει.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220° C και στρώνουμε ένα μέτριο ταψί με λαδόχαρτο.
- Πλάθουμε 6 μεγάλα μπιφτέκια, τα λαδώνουμε ελαφρώς με τα χέρια, τα βάζουμε στο ταψί και ψήνουμε για 10 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν.
- Συνοδεύουμε με πικάντικο τσάτνεϊ μάνγκο (που βρίσκουμε σε ορισμένα σούπερ μάρκετ και σε αρκετά ντέλι) ή άλλο τσάτνεϊ της αρεσκείας μας και αφράτο πιλάφι.