15' προετοιμασία
40' μαγείρεμα
1 ώρα αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 55 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε τις φακές και νερό τόσο που να τις καλύπτει κατά 5 εκ. και βράζουμε σε δυνατή φωτιά για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Τις στραγγίζουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν.
  3. Τότε τις ρίχνουμε στο μούλτι ή στο μπλέντερ και τις πολτοποιούμε.
  4. Σε ένα μικρό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι για περίπου 2 - 3 λεπτά, μέχρι να μαραθεί.
  5. Το αδειάζουμε σε ένα βαθύ μπολ μαζί με το λάδι του και προσθέτουμε τον κιμά και όλα τα υπόλοιπα υλικά (μαζί και τον πολτό φακής).
  6. Ζυμώνουμε με τα χέρια μας καλά, μέχρι να σχηματιστεί ένα αφράτο μείγμα.
  7. Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα μέχρι να σφίξει.
  8. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220° C και στρώνουμε ένα μέτριο ταψί με λαδόχαρτο.
  9. Πλάθουμε 6 μεγάλα μπιφτέκια, τα λαδώνουμε ελαφρώς με τα χέρια, τα βάζουμε στο ταψί και ψήνουμε για 10 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν.
  10. Συνοδεύουμε με πικάντικο τσάτνεϊ μάνγκο (που βρίσκουμε σε ορισμένα σούπερ μάρκετ και σε αρκετά ντέλι) ή άλλο τσάτνεϊ της αρεσκείας μας και αφράτο πιλάφι.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών