![Τυρόπιτα γλυκιά με αμύγδαλα και μέλι](https://www.gastronomos.gr/wp-content/uploads/2024/07/tyro-pita-glykia-me-amy-gdala_kai-meli_gastronomos-420x560.jpg?v=1721214419)
15'
προετοιμασία
30' ψήσιμο
Σύνολο: 45'
Υλικά
Κομμάτια: 16Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε μπλόντις με κομμάτια σοκολάτας, ξεκινάμε προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 160°C. Kαλύπτουμε με αντικολλητικό χαρτί ένα τετράγωνο ταψάκι ή τσέρκι περίπου 23 x 23 εκ. ή ένα παραλληλόγραμμο 20 x 25 εκ.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με το σύρμα τα αυγά, το αλάτι, τις ζάχαρες και τη βανίλια.
- Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Ρίχνουμε το αλεύρι μαζί με τη μαγειρική σόδα και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να γίνει μια ομοιογενής ζύμη.
- Προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε λίγο ακόμα, να σκορπίσουν παντού.
- Αδειάζουμε τη ζύμη στο σκεύος και τη στρώνουμε με τη ράχη του κουταλιού.
- Ψήνουμε για μισή ώρα, μέχρι να κάνει μια κρούστα στην επιφάνεια. Αφήνουμε να κρυώσει καλά και κόβουμε σε 16 κομμάτια.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 44.