ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜπράουνι σε κούπα στα μικροκύμματαΜπράουνι του λεπτού στα μικροκύματα
15' προετοιμασία
30' ψήσιμο
Σύνολο: 45'

Υλικά

Κομμάτια: 16

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε μπλόντις με κομμάτια σοκολάτας, ξεκινάμε προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 160°C. Kαλύπτουμε με αντικολλητικό χαρτί ένα τετράγωνο ταψάκι ή τσέρκι περίπου 23 x 23 εκ. ή ένα παραλληλόγραμμο 20 x 25 εκ.
  2. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με το σύρμα τα αυγά, το αλάτι, τις ζάχαρες και τη βανίλια.
  3. Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε πολύ καλά.
  4. Ρίχνουμε το αλεύρι μαζί με τη μαγειρική σόδα και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να γίνει μια ομοιογενής ζύμη.
  5. Προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε λίγο ακόμα, να σκορπίσουν παντού.
  6. Αδειάζουμε τη ζύμη στο σκεύος και τη στρώνουμε με τη ράχη του κουταλιού.
  7. Ψήνουμε για μισή ώρα, μέχρι να κάνει μια κρούστα στην επιφάνεια. Αφήνουμε να κρυώσει καλά και κόβουμε σε 16 κομμάτια.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 44.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Ζάχαρη

Άρθρα και Συνταγές με Σοκολάτα

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Άρθρα και Συνταγές για Πρωινό

Άρθρα και Συνταγές για Σνακ

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών