ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜπρουσκέτες με ανθότυρο και καβούρι του κουτιούΜπρουσκέτες με ανθότυρο και καβούρι του κουτιού
15' προετοιμασία
Σύνολο: 15'

Υλικά

Κομμάτια: 16

Για την κρέμα

Διαδικασία

Για την κρέμα

  1. Για τις μπουκιές με καπνιστό σολομό και κρέμα ανθότυρου ξεκινάμε και ανακατεύουμε όλα τα υλικά της κρέμας (ανθότυρο, γιαούρτι, χυμός λεμονιού, άνηθος, αλατοπίπερο) σε ένα μπολ, ώσπου να γίνουν ομοιογενές μείγμα.
  2. Προθερμαίνουμε το γκριλ.
  3. Βάζουμε τις φέτες ψωμιού σε μια λαμαρίνα φούρνου και τις φρυγανίζουμε στο γκριλ, στο ψηλότερο ράφι του φούρνου, για περίπου 2 λεπτά από κάθε πλευρά (εναλλακτικά, τις ροδίζουμε στη φρυγανιέρα).
  4. Τις αφήνουμε να κρυώσουν και αλείφουμε γενναιόδωρα την κάθε μία με την κρέμα ανθότυρου.
  5. Συμπληρώνουμε με 1 κομμάτι σολομού σε κάθε φέτα και σερβίρουμε.

Μυστικά

Μπορούμε να ετοιμάσουμε την κρέμα ανθότυρου από την προηγούμενη ημέρα, χωρίς να προσθέσουμε τον άνηθο (τον ανακατεύουμε στην κρέμα την ώρα του σερβιρίσματος). Αντί για καπνιστό σολομό, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε 1 μικρό βαζάκι κόκκινο μπρικ (30 γρ.) ή 100 γρ. καπνιστή πέστροφα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 42.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών