Με λίγα υλικά μπορούμε να φτιάξουμε εν τάχει θαυμάσιες μπριζόλες.
15'
προετοιμασία
1 ώρα μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 15'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε τις μπριζόλες με κρεμμυδάκια του στιφάδου και κάππαρη βάζουμε τις μπριζόλες σε ένα σουρωτήρι, τις αλατίζουμε, προσθέτουμε ελάχιστη ζάχαρη και τις αφήνουμε για περίπου 2 ώρες σε θερμοκρασία δωματίου.
- Σε ένα ευρύχωρο τηγάνι με καπάκι ή σε μια κατσαρόλα πλασοτέ ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τις μπριζόλες για περίπου 2 λεπτά από κάθε πλευρά.
- Αν δεν χωράνε όλες μαζί, τις ψήνουμε σε 2 δόσεις και μοιράζουμε ανάλογα και τα υπόλοιπα υλικά.
- Προσθέτουμε το μπέικον και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 2 λεπτά ακόμη.
- Με τρυπητή κουτάλα βγάζουμε τις μπριζόλες (και το μπέικον) από την κατσαρόλα σε μια πιατέλα.
- Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το κρασί και με μια ξύλινη κουτάλα ξύνουμε τον πάτο ώστε να διαλυθούν τα καμένα υπολείμματα.
- Όταν εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια και τα σοτάρουμε για 1 λεπτό.
- Βάζουμε ξανά τις μπριζόλες στο σκεύος και προσθέτουμε 250 ml νερό.
- Κλείνουμε με το καπάκι και μαγειρεύουμε για περίπου 20 λεπτά σε πολύ χαμηλή φωτιά.
- Προσθέτουμε το μυρωδικό και συνεχίζουμε για άλλα περίπου 30 λεπτά ακόμη ή μέχρι το κρέας να γίνει.
- Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο επιπλέον ζεστό νερό και μαγειρεύουμε για λίγο ακόμη.
- Προσθέτουμε την κάππαρη και το βούτυρο, για να δέσουμε τη σάλτσα, σείοντας ελαφρώς την κατσαρόλα.
- Προσθέτουμε 2 - 3 σταγόνες ξίδι , φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αποσύρουμε.
- Σερβίρουμε τις μπριζόλες με τα κρεμμυδάκια.
- Συνοδεύουμε με: Πιλάφι ή πατάτες τηγανητές.