20' προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 40 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Χωρίζουμε το μπρόκολο * στα «μπουκετάκια» του.
  2. Τα βράζουμε σε άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει για περίπου 6 - 7 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν κάπως, αλλά να μη λιώσουν εντελώς.
  3. Εν τω μεταξύ, λαδώνουμε πολύ καλά ένα ευρύχωρο ταψί, το «περνάμε» με τη μισή σκελίδα σκόρδο, και μεταφέρουμε με τρυπητή κουτάλα το μπρόκολο μόλις είναι έτοιμο.
  4. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C.
  5. Κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση και τα σκορπίζουμε στο ταψί.
  6. Με ένα κουτάλι δημιουργούμε μερικά κενά και εκεί σπάμε πολύ προσεχτικά τα αυγά.
  7. Αλατοπιπερώνουμε το φαγητό και πασπαλίζουμε με την πάπρικα και το θυμάρι.
  8. Σε ένα μπολ λιώνουμε τη φέτα και την ανακατεύουμε με το αλειφώδες τυρί που επιλέξαμε.
  9. Μοιράζουμε το μείγμα με το κουτάλι στο φαγητό, αφήνοντας ακάλυπτα τα αυγά, για να ψηθούν.
  10. Περιχύνουμε με το λάδι και ψήνουμε για περίπου 10 - 15 λεπτά ή μέχρι να ψηθούν τα αυγά καταπώς θέλουμε και να αρχίσει να λιώνει το τυρί.
  11. Ξεφουρνίζουμε το μπρόκολο με αυγά μάτια και φέτα και πασπαλίζουμε με το μαϊντανό και το ξύσμα λεμονιού.
  12. Σερβίρουμε ζεστό και το συνοδεύουμε με ψωμί φρέσκο ή φρυγανισμένο.

Μυστικά

* Το κεντρικό κοτσάνι και τα άλλα χοντρά κοτσάνια του μπρόκολου τα κρατάμε για να τα βάλουμε μαζί με άλλα λαχανικά σε μια σούπα που θα πολτοποιήσουμε μετά το βράσιμο (βελουτέ).

Ανοίγουμε μια δροσερή μπίρα lager και συνοδεύουμε το απλό, αλλά γευστικά φορτισμένο πιάτο.

Συνταγές με Αυγά

Συνταγές με Μπρόκολο

Συνταγές με Τυρί

Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών