ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣπιτικά νιόκι πατάτας γκρατινέ με σάλτσα κασεριού και αμυγδάλουΣπιτικά νιόκι πατάτας γκρατινέ με σάλτσα κασεριού και αμυγδάλου
30' προετοιμασία
1 ώρα μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 30'

Υλικά

Τεμάχια: για ταψί 30-32εκ.

Για την κρέμα

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε μπρόκολο και καρότο γκρατινέ με μπεσαμέλ με γιαούρτι και κεφαλοτύρι Αμφιλοχίας, αρχικά προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C.
  2. Έπειτα, αλείφουμε με το ελαιόλαδο το ταψί.
  3. Σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει βράζουμε το μπρόκολο και το καρότο για 2 - 3 λεπτά, να μαλακώσουν ελαφρώς.
  4. Στραγγίζουμε, αδειάζουμε στο ταψί και στρώνουμε ομοιόμορφα.

Κρέμα

  1. Σε μια μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει.
  2. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με το σύρμα για 2 - 3 λεπτά, μέχρι να ενωθούν και να σχηματιστεί μια πυκνή κρέμα.
  3. Ρίχνουμε το γάλα και βράζουμε για 6 - 8 λεπτά, ανακατεύοντας έντονα με το σύρμα, μέχρι να αναμειχθούν και να σχηματιστεί μια ελαφρώς πηχτή κρέμα.
  4. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
  5. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε για λίγο να γίνει χλιαρό.
  6. Ρίχνουμε τα αυγά, το γιαούρτι, το τυρί και το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν στην κρέμα.
  7. Αδειάζουμε στα λαχανικά και στρώνουμε ομοιόμορφα.
  8. Στη συνέχεια, πασπαλίζουμε με τη φρυγανιά.
  9. Ψήνουμε, το μπρόκολο και καρότο γκρατινέ με μπεσαμέλ με γιαούρτι και κεφαλοτύρι Αμφιλοχίας, για περίπου 45 λεπτά, μέχρι να ροδίσει στην επιφάνεια.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 114.

Άρθρα και Συνταγές με Γιαούρτι

Άρθρα και Συνταγές με Καρότα

Άρθρα και Συνταγές με Μπρόκολο

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών