5'
προετοιμασία
5' μαγείρεμα
Σύνολο: 10'
Υλικά
Μερίδες: 2Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε μπρόκολο stir fry στην με σάλτσα στρειδιών, ζεµατίζουµε το µπρόκολο σε βραστό αλατισµένο νερό για 2-3 λεπτά και στη συνέχεια το στραγγίζουµε καλά.
- Ζεσταίνουµε το λάδι σε ένα γουόκ ή ένα τηγάνι και σοτάρουµε το σκόρδο σε µέτρια φωτιά µέχρι να ροδίσει ελαφρά. Προσθέτουµε το µπρόκολο, τη µισή σάλτσα στρειδιού και τη σάλτσα σόγιας. Σοτάρουµε ανακατεύοντας σε δυνατή φωτιά για 1-2 λεπτά, µέχρι µόλις να µαλακώσουν τα κοτσάνια. Περιχύνουµε µε την υπόλοιπη σάλτσα στρειδιού. Τρώγεται ως σαλάτα, ως συνοδευτικό για ψητά ή αχνιστά πουλερικά, κρεατικά ή ψαρικά ή ως κύριο µε ρύζι ή noodles.
Μυστικά
* Σάλτσα στρειδιού βρίσκουμε σε µεγάλα σούπερ µάρκετ, στο τµήµα µε τα έθνικ προϊόντα, και σε καταστήµατα µε ασιατικά προϊόντα.