∆εν θα χρειαστείτε παραπάνω από 10 λεπτά γι’ αυτό το συνοδευτικό, που µπορεί να καταναλωθεί και ως σαλάτα. Προσθέστε λίγο καρότο, φρέσκο κρεµµυδάκι ή φασολάκια.

5' προετοιμασία
5' μαγείρεμα
Σύνολο: 10 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 2

Διαδικασία

  1. Ζεµατίζουµε το µπρόκολο σε βραστό αλατισµένο νερό για 2-3 λεπτά και στη συνέχεια το στραγγίζουµε καλά.
  2. Ζεσταίνουµε το λάδι σε ένα γουόκ ή ένα τηγάνι και σοτάρουµε το σκόρδο σε µέτρια φωτιά µέχρι να ροδίσει ελαφρά. Προσθέτουµε το µπρόκολο, τη µισή σάλτσα στρειδιού και τη σάλτσα σόγιας. Σοτάρουµε ανακατεύοντας σε δυνατή φωτιά για 1-2 λεπτά, µέχρι µόλις να µαλακώσουν τα κοτσάνια. Περιχύνουµε µε την υπόλοιπη σάλτσα στρειδιού. Τρώγεται ως σαλάτα, ως συνοδευτικό για ψητά ή αχνιστά πουλερικά, κρεατικά ή ψαρικά ή ως κύριο µε ρύζι ή noodles.
  3. * Σε µεγάλα σούπερ µάρκετ, στο τµήµα µε τα έθνικ προϊόντα, και σε καταστήµατα µε ασιατικά προϊόντα.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών