∆εν θα χρειαστείτε παραπάνω από 10 λεπτά γι’ αυτό το συνοδευτικό, που µπορεί να καταναλωθεί και ως σαλάτα. Προσθέστε λίγο καρότο, φρέσκο κρεµµυδάκι ή φασολάκια.

5' προετοιμασία
5' μαγείρεμα
Σύνολο: 10 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 2

Διαδικασία

  1. Ζεµατίζουµε το µπρόκολο σε βραστό αλατισµένο νερό για 2-3 λεπτά και στη συνέχεια το στραγγίζουµε καλά.
  2. Ζεσταίνουµε το λάδι σε ένα γουόκ ή ένα τηγάνι και σοτάρουµε το σκόρδο σε µέτρια φωτιά µέχρι να ροδίσει ελαφρά. Προσθέτουµε το µπρόκολο, τη µισή σάλτσα στρειδιού και τη σάλτσα σόγιας. Σοτάρουµε ανακατεύοντας σε δυνατή φωτιά για 1-2 λεπτά, µέχρι µόλις να µαλακώσουν τα κοτσάνια. Περιχύνουµε µε την υπόλοιπη σάλτσα στρειδιού. Τρώγεται ως σαλάτα, ως συνοδευτικό για ψητά ή αχνιστά πουλερικά, κρεατικά ή ψαρικά ή ως κύριο µε ρύζι ή noodles.
  3. * Σε µεγάλα σούπερ µάρκετ, στο τµήµα µε τα έθνικ προϊόντα, και σε καταστήµατα µε ασιατικά προϊόντα.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών