
15'
προετοιμασία
5' βράσιμο
Σύνολο: 20'
Υλικά
Μερίδες: 6Για το ντρέσινγκ
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε μπροκολοσαλάτα με κρεμμύδια, σταφίδες, φέτα και ντρέσινγκ γιαουρτιού, σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, βράζουμε τα μπουκετάκια μπρόκολου για 2-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει, αλλά να παραμείνει τραγανό.
- Σε ένα μεγάλο μπολ αναμειγνύουμε το βρασμένο μπρόκολο, καλά στραγγισμένο, με το σέλινο και τη φέτα.
- Αλατοπιπερώνουμε.
- Παράλληλα, σε ένα τηγάνι σοτάρουμε στο ελαιόλαδο τα κρεμμύδια μέχρι να αρχίσουν να αλλάζουν χρώμα.
- Τα πασπαλίζουμε με την καστανή ζάχαρη, ανακατεύουμε και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να αρχίσουν να καραμελώνουν.
- Προσθέτουμε το κουκουνάρι και τις σταφίδες και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά.
- Αδειάζουμε το περιεχόμενο του τηγανιού στο μπολ με το μπρόκολο, τη φέτα και το σέλερι.
Ντρέσινγκ
- Χτυπάμε στον πολυκόφτη όλα τα υλικά μέχρι να σχηματιστεί μια λεία σάλτσα.
- Περιχύνουμε τη μπροκοσαλάτα μας με τη σάλτσα και ανακατεύουμε πολύ καλά.