20' προετοιμασία
1 ώρα μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 20 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Για τη σάλτσα

Διαδικασία

  1. Μπορούμε να αφήσουμε το κουνουπίδι και το μπρόκολο ωμά ή να τα βράσουμε, ιδανικά για 5–6 λεπτά, σε αλατισμένο νερό που κοχλάζει, ώστε να μαλακώσουν ελαφρώς.
  2. Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ τα μπουκετάκια από το κουνουπίδι και το μπρόκολο, τα κρεμμυδάκια και τα τριμμένα καρότα.
  3. Ανακατεύουμε απαλά.
  4. Σάλτσα: Σε ένα γυάλινο βάζο που κλείνει καλά βάζουμε το ελαιόλαδο, το ξίδι, το μέλι, το αλάτι και το μυρωδικό ή μπαχαρικό της αρεσκείας μας.
  5. Κλείνουμε και χτυπάμε πολύ καλά μέχρι να σχηματιστεί μια παχύρρευστη σάλτσα.
  6. Περιχύνουμε τη σαλάτα με τη σάλτσα, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο να μαριναριστεί για τουλάχιστον 1 ώρα.
  7. Τη σερβίρουμε δροσερή.
  8. Συνοδεύουμε με: Με ψωμί και ένα κομμάτι καλή γραβιέρα έχουμε ένα πλήρες γεύμα.
  9. Το ίδιο αν το συνοδεύσουμε με ρύζι πιλάφι ή μια απλή ομελέτα.
  10. Είναι όμως θαυμάσιο συνοδευτικό για ψητά κρεατικά και ιδιαίτερα χοιρινό.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών