15' προετοιμασία
7' μαγείρεμα
1 ώρα αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 22 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Για τη σάλτσα

Διαδικασία

  1. Μπορούμε να αφήσουμε το κουνουπίδι και το μπρόκολο ωμά ή να τα βράσουμε, ιδανικά για 5–6 λεπτά, σε αλατισμένο νερό που κοχλάζει, ώστε να μαλακώσουν ελαφρώς.
  2. Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ τα μπουκετάκια από το κουνουπίδι και το μπρόκολο, τα κρεμμυδάκια και τα τριμμένα καρότα. Ανακατεύουμε απαλά.

Σάλτσα

  1. Σε ένα γυάλινο βάζο που κλείνει καλά βάζουμε το ελαιόλαδο, το ξίδι, το μέλι, το αλάτι και το μυρωδικό ή μπαχαρικό της αρεσκείας μας.
  2. Κλείνουμε και χτυπάμε πολύ καλά μέχρι να σχηματιστεί μια παχύρρευστη σάλτσα.
  3. Περιχύνουμε τη σαλάτα με μπρόκολο, κουνουπίδι και καρότο με τη σάλτσα, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο να μαριναριστεί για τουλάχιστον 1 ώρα.
  4. Σερβίρουμε δροσερή τη σαλάτα με μπρόκολο, κουνουπίδι και καρότο. Συνοδεύουμε με ψωμί και ένα κομμάτι καλή γραβιέρα έχουμε ένα πλήρες γεύμα.

Συνταγές με Καρότα

Συνταγές με Κουνουπίδι

Συνταγές με Λάχανο

Συνταγές για Σαλάτα

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών