15'
προετοιμασία
25' μαγείρεμα
Σύνολο: 40'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για το κουνουπίδι κοκκινιστό με ελιές και τυρί, ρίχνουμε σε μια μεγάλη ρηχή κατσαρόλα 1 κουτ. γλυκού αλάτι, τη δάφνη, το μπαχάρι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα κρεμμύδια και τα αχνίζουμε στα υγρά που θα βγάλουν, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
- Προσθέτουμε 150 ml νερό, λίγο-λίγο, όταν αρχίσουν να κολλάνε. Συνεχίζουμε τη διαδικασία ανακατεύοντας κάθε τόσο, μέχρι να τελειώσει το νερό, για περίπου 5 - 6 λεπτά. Στο τέλος, το κρεμμύδι θα έχει πάρει ένα ωραίο έντονο ροζ χρώμα.
- Προσθέτουμε την ντομάτα, τις ελιές και μαγειρεύουμε για 3 λεπτά ακόμη.
- Ρίχνουμε 1 ποτήρι νερό ακόμη και, όταν πάρει βράση, προσθέτουμε το κουνουπίδι.
- Ανακατεύουμε απαλά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και χαμηλώνουμε τη φωτιά, ίσα να σιγομαγειρεύεται το φαγητό για 15 λεπτά ή όσο χρειάζεται για να γίνει το κουνουπίδι όσο μαλακό μάς αρέσει.
- Δοκιμάζουμε αν χρειάζεται αλάτι, περιχύνουμε με το ελαιόλαδο, ρίχνουμε το μαϊντανό και το τυρί και ανακατεύουμε απαλά.
- Αφήνουμε το κουνουπίδι κοκκινιστό με ελιές και τυρί σκεπασμένο να ξεκουραστεί για 10 λεπτά πριν το σερβίρουμε συνοδεία φρέσκου ψωμιού.
Συνοδεύουμε με ένα δροσερό ξηρό ροζέ από Ξινόμαυρο.