ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚοκκινιστή ρεβυθάδα με κουνουπίδι και σέλεριΚοκκινιστή ρεβυθάδα με κουνουπίδι και σέλερι
15' προετοιμασία
25' μαγείρεμα
Σύνολο: 40'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για το κουνουπίδι κοκκινιστό με ελιές και τυρί, ρίχνουμε σε μια μεγάλη ρηχή κατσαρόλα 1 κουτ. γλυκού αλάτι, τη δάφνη, το μπαχάρι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα κρεμμύδια και τα αχνίζουμε στα υγρά που θα βγάλουν, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  2. Προσθέτουμε 150 ml νερό, λίγο-λίγο, όταν αρχίσουν να κολλάνε. Συνεχίζουμε τη διαδικασία ανακατεύοντας κάθε τόσο, μέχρι να τελειώσει το νερό, για περίπου 5 - 6 λεπτά. Στο τέλος, το κρεμμύδι θα έχει πάρει ένα ωραίο έντονο ροζ χρώμα.
  3. Προσθέτουμε την ντομάτα, τις ελιές και μαγειρεύουμε για 3 λεπτά ακόμη.
  4. Ρίχνουμε 1 ποτήρι νερό ακόμη και, όταν πάρει βράση, προσθέτουμε το κουνουπίδι.
  5. Ανακατεύουμε απαλά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και χαμηλώνουμε τη φωτιά, ίσα να σιγομαγειρεύεται το φαγητό για 15 λεπτά ή όσο χρειάζεται για να γίνει το κουνουπίδι όσο μαλακό μάς αρέσει.
  6. Δοκιμάζουμε αν χρειάζεται αλάτι, περιχύνουμε με το ελαιόλαδο, ρίχνουμε το μαϊντανό και το τυρί και ανακατεύουμε απαλά.
  7. Αφήνουμε το κουνουπίδι κοκκινιστό με ελιές και τυρί σκεπασμένο να ξεκουραστεί για 10 λεπτά πριν το σερβίρουμε συνοδεία φρέσκου ψωμιού.

Συνοδεύουμε με ένα δροσερό ξηρό ροζέ από Ξινόμαυρο.

Άρθρα και Συνταγές με Κουνουπίδι

Άρθρα και Συνταγές με Ντομάτα

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT