
40'
προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 55'
Υλικά
Μερίδες: 6Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε τα μύδια αχνιστά με μπίρα και ντοματίνια, ξεκινάμε ζεσταίνοντας σε μια φαρδιά κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι για περίπου 2 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς.
- Ρίχνουμε το σκόρδο, το τσίλι και τη μουστάρδα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλο 1 λεπτό, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα.
- Σβήνουμε με την μπίρα, αφήνουμε 2 – 3 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και ρίχνουμε τα μύδια και τα ντοματίνια.
- Σκεπάζουμε με το καπάκι και μαγειρεύουμε για 4 – 5 λεπτά, μέχρι να βράσει το μείγμα και να ανοίξουν τα μύδια. Οσα δεν ανοίξουν τα πετάμε.
- Βγάζουμε τα μύδια με τρυπητή κουτάλα σε πιατέλα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα της σάλτσας για άλλα 3 – 4 λεπτά, μέχρι να δέσει ελαφρώς.
- Περιχύνουμε με τη σάλτσα τα μύδια, ρίχνουμε το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, σκορπίζουμε το μαϊντανό και αλατοπίπερο και σερβίρουμε.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 107.