ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜύδια αχνιστά με άρωμα μαστίχαςΜύδια αχνιστά με άρωμα μαστίχας
40' προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 55'

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τα μύδια αχνιστά με μπίρα και ντοματίνια, ξεκινάμε ζεσταίνοντας σε μια φαρδιά κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι για περίπου 2 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς.
  2. Ρίχνουμε το σκόρδο, το τσίλι και τη μουστάρδα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλο 1 λεπτό, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα.
  3. Σβήνουμε με την μπίρα, αφήνουμε 2 – 3 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και ρίχνουμε τα μύδια και τα ντοματίνια.
  4. Σκεπάζουμε με το καπάκι και μαγειρεύουμε για 4 – 5 λεπτά, μέχρι να βράσει το μείγμα και να ανοίξουν τα μύδια. Οσα δεν ανοίξουν τα πετάμε.
  5. Βγάζουμε τα μύδια με τρυπητή κουτάλα σε πιατέλα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα της σάλτσας για άλλα 3 – 4 λεπτά, μέχρι να δέσει ελαφρώς.
  6. Περιχύνουμε με τη σάλτσα τα μύδια, ρίχνουμε το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, σκορπίζουμε το μαϊντανό και αλατοπίπερο και σερβίρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 107.

Άρθρα και Συνταγές με Θαλασσινά

Άρθρα και Συνταγές με Μύδια

Άρθρα και Συνταγές με Ντομάτα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών