15' προετοιμασία
5' τηγάνισμα
1 ώρα αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 20 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4-6

Για το κουρκούτι

Για τη σαλάτα

Διαδικασία

Κουρκούτι

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με το σύρμα όλα τα υλικά για το κουρκούτι.
  2. Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.

Σαλάτα

  1. Σε μια πιατέλα ανακατεύουμε τα ντοματίνια με το φρέσκο κρεμμυδάκι, το κρίταμο και αλατοπίπερο. Ραντίζουμε με το ελαιόλαδο και σκορπίζουμε ομοιόμορφα τη μυζήθρα.

Μύδια

  1. Ρίχνουμε το λάδι σε βαθύ τηγάνι ή σε ένα μέτριο βαθύ κατσαρολάκι και το ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά.
  2. Βγάζουμε το κουρκούτι από το ψυγείο.
  3. Ανακατεύουμε τα μύδια στο κουρκούτι και μετά ένα ένα τα βγάζουμε με κουτάλι και τα τηγανίζουμε (σε δόσεις) στο ζεστό λάδι για 2-3 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά.
  4. Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν τα περιττά λάδια.
  5. Σερβίρουμε μαζί με τη δροσερή σαλάτα.

Λευκά φρουτώδη κρασιά.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 184.

Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Συνταγές με Μύδια

Συνταγές με Ντομάτα

Συνταγές με Τυρί

Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών