
15'
προετοιμασία
5' τηγάνισμα
1 ώρα
αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 20'
Υλικά
Μερίδες: 4-6Για το κουρκούτι
Για τη σαλάτα
Διαδικασία
Κουρκούτι
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με το σύρμα όλα τα υλικά για το κουρκούτι.
- Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.
Σαλάτα
- Σε μια πιατέλα ανακατεύουμε τα ντοματίνια με το φρέσκο κρεμμυδάκι, το κρίταμο και αλατοπίπερο. Ραντίζουμε με το ελαιόλαδο και σκορπίζουμε ομοιόμορφα τη μυζήθρα.
Μύδια
- Ρίχνουμε το λάδι σε βαθύ τηγάνι ή σε ένα μέτριο βαθύ κατσαρολάκι και το ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά.
- Βγάζουμε το κουρκούτι από το ψυγείο.
- Ανακατεύουμε τα μύδια στο κουρκούτι και μετά ένα ένα τα βγάζουμε με κουτάλι και τα τηγανίζουμε (σε δόσεις) στο ζεστό λάδι για 2-3 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά.
- Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν τα περιττά λάδια.
- Σερβίρουμε μαζί με τη δροσερή σαλάτα.
Λευκά φρουτώδη κρασιά.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 184.