Για τα κεφτεδάκια με τριμμένη πατάτα σερβιρισμένα με αφράτο πλιγούρι, παίρνουμε το μείγμα κιμά και βάζουμε όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια σε μπολ και τα ζυμώνουμε πολύ καλά.
Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά, μέχρι να σφίξει το μείγμα.
Εν τω μεταξύ, ετοιμάζουμε το πλιγούρι.
Πλιγούρι
Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές για 2-3 λεπτά.
Ρίχνουμε 800 ml νερό και αλατοπίπερο και αφήνουμε να πάρει μία βράση.
Προσθέτουμε το πλιγούρι, ανακατεύουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Σκεπάζουμε με το καπάκι και σιγομαγειρεύουμε για 10 λεπτά, μέχρι το πλιγούρι να απορροφήσει τα υγρά.
Κεφτέδες
Πλάθουμε το μείγμα σε κεφτεδάκια περίπου 50 γρ. το καθένα.
Σε βαθύ τηγάνι ρίχνουμε τόσο λάδι ώστε να καλύψει το 1/3 του σκεύους και το ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά.
Τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια για 2-3 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.