ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Παξιμαδάκια πολύσπορα
40' προετοιμασία
1 ώρα και 25' μαγείρεμα
Σύνολο: 2 ώρες και 5 λεπτά

Υλικά

Κομμάτια: 60-80

Διαδικασία

  1. Βάζουμε σε ένα μπολ ή λεκάνη το σπορέλαιο, τον χυμό πορτοκαλιού, τον χυμό λεμονιού, τη ζάχαρη, το ούζο, τον γλυκάνισο και τα ξύσματα.
  2. Ανακατεύουμε καλά τα υλικά με το χέρι μας.
  3. Προσθέτουμε σιγά-σιγά το αλεύρι, ζυμώνοντας ελαφρά.
  4. Θα πρέπει να γίνει η ζύμη εύπλαστη, λεία και ελαστική. Δεν θέλει πολύ ζύμωμα, απλώς να γίνουν ένα τα υλικά.
  5. Σκεπάζουμε τη ζύμη με μία καθαρή πετσέτα και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για περίπου 20 λεπτά.
  6. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150° C, στον αέρα.
  7. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 4 – 5 μικρά, μακρόστενα φραντζολάκια.
  8. Ντύνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα και ακουμπάμε πάνω τα φραντζολάκια. Χαράζουμε με ένα μαχαίρι κάθε φραντζολάκι σε φέτες πάχους 1 – 1 1/2 εκ., προσέχοντας να μην φτάσει μέχρι κάτω.
  9. Βάζουμε το ταψί στον φούρνο για 45 λεπτά.
  10. Αφήνουμε τα φραντζολάκια να κρυώσουν καλά, για περίπου 30 λεπτά. Τα κόβουμε σε φέτες εκεί που τα είχαμε χαράξει με το μαχαίρι. Τα ξαπλώνουμε στο ταψί και τα ξαναβάζουμε στον φούρνο για 20 λεπτά στους 120° C.
  11. Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο και αναποδογυρίζουμε τα παξιμαδάκια ώστε να ψηθούν και από την άλλη πλευρά.
  12. Συνεχίζουμε το ψήσιμο για 20 λεπτά, μέχρι να ξεραθούν εντελώς.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γλυκές Ιστορίες, τεύχος 6.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών