Η Ντίνα Νικολάου φτιάχνει ένα κλασικό κυριακάτικο φαγητό, προσθέτοντας τις δικές της ξεχωριστές πινελιές.

20' προετοιμασία
1 ώρα και 35' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 55 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Σε μια ρηχή και φαρδιά κατσαρόλα (που να χωράει το κρέας) βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το μοσχάρι και συμπληρώνουμε με νερό τόσο ώστε να τα σκεπάσει. Ζεσταίνουμε τα υλικά σε μέτρια φωτιά και, μόλις πάρουν βράση, βάζουμε το κρέας. Οταν τα υγρά πάρουν ξανά βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά για περίπου 1½ ώρα ή μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Στα 45 λεπτά, το γυρίζουμε από την άλλη πλευρά.
  2. Αν κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος σωθούν τα υγρά, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, βγάζουμε το κρέας και το ακουμπάμε σε μια επιφάνεια κοπής. Αδειάζουμε το ζουμί και τα λαχανικά στο μπλέντερ (πετάμε όμως τα κλωνάρια θυμαριού) και τα πολτοποιούμε μέχρι να γίνουν μια λεία σάλτσα. Αν είναι πολύ αραιή, την βράζουμε μέχρι να αποκτήσει την επιθυμητή πυκνότητα.
  3. Αφαιρούμε το σπάγκο μαγειρικής, κόβουμε το κρέας σε λεπτές φέτες και περιχύνουμε με τη σάλτσα. Το συνοδεύουμε με ρύζι μπασμάτι. Στο τραπέζι βγάζουμε και μια σαλάτα με βραστά φασολάκια με ψιλοκομμένη ντομάτα και βασιλικό.
  4. Ένα σχόλιο από τη μαγείρισσα: «Η συνταγή αυτή είναι ελαφριά γιατί το κρέας δεν σοτάρεται πρώτα, αλλά μαγειρεύεται εξαρχής στη σάλτσα του, σε καλά κλεισμένο σκεύος και σε χαμηλή φωτιά».

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών