ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜοσχάρι λεμονάτο με σέλινο και καρόταΜοσχάρι λεμονάτο με σέλινο και καρότα
20' προετοιμασία
1 ώρα και 35' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 55'

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε νουά με σάλτσα ντομάτας και θυμάρι, αρχικά βάζουμε, σε μια ρηχή και φαρδιά κατσαρόλα (που να χωράει το μοσχάρι), όλα τα υλικά εκτός από το μοσχάρι και συμπληρώνουμε με νερό τόσο ώστε να τα σκεπάσει.
  2. Ζεσταίνουμε τα υλικά σε μέτρια φωτιά και, μόλις πάρουν βράση, βάζουμε το μοσχάρι.
  3. Όταν τα υγρά πάρουν ξανά βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά για περίπου 1½ ώρα ή μέχρι να μαλακώσει το μοσχάρι. Στα 45 λεπτά, το γυρίζουμε από την άλλη πλευρά.Αν κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος σωθούν τα υγρά, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό.
  4. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
  5. Βγάζουμε το μοσχάρι και το ακουμπάμε σε μια επιφάνεια κοπής.
  6. Αδειάζουμε το ζουμί και τα λαχανικά στο μπλέντερ (πετάμε όμως τα κλωνάρια θυμαριού) και τα πολτοποιούμε μέχρι να γίνουν μια λεία σάλτσα. Αν είναι πολύ αραιή, την βράζουμε μέχρι να αποκτήσει την επιθυμητή πυκνότητα.
  7. Αφαιρούμε το σπάγκο μαγειρικής, κόβουμε το μοσχάρι σε λεπτές φέτες και περιχύνουμε με τη σάλτσα.
  8. Συνοδεύουμε, το νουά με σάλτσα ντομάτας και θυμάρι, με ρύζι μπασμάτι. Στο τραπέζι βγάζουμε και μια σαλάτα με βραστά φασολάκια με ψιλοκομμένη ντομάτα και βασιλικό.

Μυστικά

Ένα σχόλιο από τη μαγείρισσα: «Η συνταγή αυτή είναι ελαφριά γιατί το κρέας δεν σοτάρεται πρώτα, αλλά μαγειρεύεται εξαρχής στη σάλτσα του, σε καλά κλεισμένο σκεύος και σε χαμηλή φωτιά».

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 37.

Άρθρα και Συνταγές με Καρότα

Άρθρα και Συνταγές με Κρασί

Άρθρα και Συνταγές με Μοσχάρι

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών