15' προετοιμασία
Σύνολο: 15'

Υλικά

Μερίδες: για 2 ντάκους ή 8 μικρά ντακάκια

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τον ντάκο με σάλτσα ωμής ντομάτας, κεφαλοτύρι και δυόσμο, βάζουμε την ντομάτα μαζί με την κάππαρη στο μούλτι και τη χτυπάμε για περίπου 1 λεπτό, προσέχοντας να μην πολτοποιηθεί εντελώς.
  2. Την αδειάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε την πιπεριά, το δυόσμο, αλάτι, πιπέρι, το μισό ελαιόλαδο, το ξίδι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι, μέχρι να αναμειχθούν τα υλικά.
  3. Βρέχουμε ελαφρώς τους ντάκους, απλώνουμε πάνω τη «σάλτσα»ντομάτας, μοιράζουμε σε κάθε ντάκο το τυρί, πασπαλίζουμε με το μαυροκούκι (ή το σουσάμι), ραντίζουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σερβίρουμε ντάκο με σάλτσα ωμής ντομάτας, κεφαλοτύρι και δυόσμο.
  4. Για ένα πλούσιο γεύμα, μπορούμε να συνοδεύσουμε τους ντάκους με ψητές πατάτες με ελαιόλαδο και χοντρό αλάτι ή ζουμερά καλοκαιρινά κεφτεδάκια.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 76.

Άρθρα και Συνταγές με Ντομάτα

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Άρθρα και Συνταγές για Σαλάτα

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών