Εξωτικές γεύσεις από τη Ναμπέλ της Τυνησίας.

20' προετοιμασία
10' μαγείρεμα
Σύνολο: 30 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 2

Διαδικασία

  1. Σε μια χαμηλή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το σκόρδο για μισό λεπτό, ίσα να αρωματίσει το λάδι. Προσθέτουμε τις ντομάτες, τις πιπεριές, τον πελτέ και τη χαρίσα (ή πάπρικα) και σιγοβράζουμε για 5-6 λεπτά. Παράλληλα, χτυπάμε τα αυγά σε ένα μπολ μαζί με το κύμινο, αλάτι, πιπέρι και τα ρίχνουμε στο φαγητό μαζί με τις γαρίδες. Αφήνουμε την όγια να σιγοβράσει για 3- 4 λεπτά ακόμη και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  2. * Η χαρίσα είναι καυτερή σάλτσα πιπεριάς, που χρησιμοποιείται ευρέως στις κουζίνες της βόρειας Αφρικής και τη βρίσκουμε σε καταστήματα με εξωτικά προϊόντα και σε μεγάλα σούπερ μάρκετ.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών