5' προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 25'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για την ομελέτα με σπαράγγια, κόβουμε και πετάμε τις σκληρές άκρες των σπαραγγιών. Με το εργαλείο που ξεφλουδίζουμε λαχανικά καθαρίζουμε τα κοτσάνια από τις σκληρές ίνες. Έπειτα κόβουμε τα σπαράγγια στα τρία.
  2. Βάζουμε να βράσει μπόλικο αλατισμένο νερό και, μόλις κοχλάσει, ρίχνουμε τα σπαράγγια και τα βράζουμε για 3-4 λεπτά, μετρώντας τον χρόνο από τη στιγμή που θα πάρει ξανά βράση το νερό. Τα στραγγίζουμε.
  3. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με αλάτι και πιπέρι.
  4. Σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα σπαράγγια για 2-3 λεπτά, πριν πάρουν χρώμα.
  5. Προσθέτουμε τα χτυπημένα αυγά και ψήνουμε την ομελέτα για 5-6 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η κάτω πλευρά της.
  6. Τραβάμε το τηγάνι από τη φωτιά και, κατά προτίμηση πάνω από τον νεροχύτη, το καπακώνουμε με μια στρογγυλή πιατέλα μεγαλύτερη από το τηγάνι. Αναποδογυρίζουμε την ομελέτα στο πιάτο, την αφήνουμε να γλιστρήσει στο τηγάνι με την άψητη πλευρά προς τα κάτω και βάζουμε ξανά το σκεύος στη φωτιά.
  7. Ψήνουμε για άλλα 3 λεπτά, μέχρι να ροδίσει και αυτή η πλευρά, και τη σερβίρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 181.

Άρθρα και Συνταγές με Αυγά

Άρθρα και Συνταγές με Σπαράγγια

Άρθρα και Συνταγές για Πρωινό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών